In september is contactonderwijs weer mogelijk, ook in het volwassenenonderwijs. Goesting om een cursus aan te vangen?

Tijdens de coronapandemie heb je misschien wel beseft dat je een andere wending aan je leven wilt geven, voor een andere job wilt gaan of jezelf wilt verdiepen in fotografie, koken, de ICT-wereld of de zorgsector.

In het leven is het belangrijk om trouw te blijven aan jezelf en je passie(s) te volgen. Vanaf september is dat in het vertrouwde kader van HIK Volwassenenonderwijs weer volop in contact mogelijk.

"Bij CVO HIK zetten we in op die passies van de individuele cursist en willen we samen met hen hun droom waarmaken", aldus Katty Van Camp (Algemeen Directeur).

"Moeilijk aan een job geraken en het stijgend aantal knelpuntberoepen zijn maatschappelijke trends die zich al een tijdje voordoen. Om iedereen eerlijke kansen te bieden op de arbeidsmarkt kan je daarom diplomagerichte opleidingen volgen bij HIK Volwassenenonderwijs.

Maar ook voor leuke, competentieversterkende cursussen kan je nog altijd terecht bij ons."

Het huidige cursusaanbod wordt vanaf september verrijkt met de nieuwe opleidingen Interculturele medewerker in Herentals en Webdesigner, ICT en Administratie en Draaier-Frezer in Geel.

Eerlijke kansen op de arbeidsmarkt

Veel vacatures en tegelijkertijd ook veel werkzoekenden. Vaak voldoen werkzoekenden niet aan de specifieke vereisten van het bedrijf. Het is dus niet altijd even eenvoudig om een job te vinden op de reguliere arbeidsmarkt, of om van het sociaaleconomisch circuit ernaar over te stappen.

CVO HIK levert extra inspanningen om die afstand te verkleinen dankzij het ESF-project. Via kwalificerende trajecten zorgt het Centrum ervoor dat je sneller een job vindt op de arbeidsmarkt.

Voordelig studeren i.s.m. VDAB

Elektromecanicien, PLC Technieker, Jeugd- en gehandicaptenzorg, Zorgkundige, Magazijnmedewerker: die opleidingen kan je momenteel in samenwerking met VDAB bij CVO HIK volgen.

Van Camp voegt nog toe: "Daar zijn verschillende financiële voordelen aan gekoppeld, dus zeker de moeite waard als werkzoekende."

Laat je vaardigheden erkennen

De vaardigheden, ervaring en kennis die je dankzij je job, hobby of zelfstudie hebt verworven, kan je laten erkennen bij CVO HIK, erkend EVC-testcentrum. "Dat gebeurt op basis van bestaande beroepskwalificaties. Als werkzoekende verhoog je zo je kansen op de arbeidsmarkt én je neemt je loopbaan in eigen handen."

Nederlands leren

Als vereiste om werk te vinden of te kunnen meedraaien in het sociale leven heb je vaak voldoende kennis van het Nederlands nodig. De NT2-cursussen (Nederlands voor anderstaligen) zijn ideaal om die stap te verkleinen en zich meer thuis te voelen in de maatschappij.

"Op een heel praktische manier leren de cursisten Nederlands. Zo kunnen ze er direct mee aan de slag, bij het vinden van een job of in hun privéleven", vertelt Van Camp.
Bij CVO HIK is men alvast klaar om het nieuwe schooljaar fris in te zetten.'  Foto CVO HIK/rr.