De Hair & Beauty-afdeling van HIK Volwassenenonderwijs kan deze week, na twee annulaties door COVID-19, eindelijk coronaproof deelnemen aan het vierdaagse Erasmus+ project rond blended learning in Portugal.

Innovatieve blended tools

'De onderwijswereld staat nooit stil en verandert mee met de maatschappelijke ontwikkelingen', zegt An Dekoninck, communicatie HIK CVO.  ' Blended learning is door de pandemie extra op de voorgrond gekomen. Het is een mix van contact- en afstandsonderwijs of e-learning.

Tijdens deze vierdaagse training in de gastschool en tevens projectpartner Esprominho in Braga, Portugal, specialiseren verschillende scholen, waaronder HIK en de Litouwse partnerschool Karalius Mindaugas, zich verder in handige tools omtrent blended learning voor de opleidingen Schoonheidsspecialist en Kapper.

De lesgevers zijn Barbara Defreyne (Katholiek Onderwijs Vlaanderen, België) en Michalis Schinoplokakis (Action Synergy, Griekenland).

Elk land werkt een specifiek topic uit, dat vertaalt men naar het Engels en op die manier kan het materiaal zelfs internationaal gedeeld worden.

De hele vierdaagse verloopt natuurlijk in een coronaproof omgeving.

Eind deze week keren de vier leraren van de Hair & Beauty-afdeling weer terug naar België met een boeiende internationale professionalisering achter de rug.'