Sinds vorig jaar biedt CVO HIK de mogelijkheid om als volwassene een diploma secundair onderwijs te behalen via de opleiding Aanvullende Algemene Vorming. Tijdens deze opleiding worden cursisten op allerlei manieren uitgedaagd.

Dit schooljaar komt daar een heel speciaal project bij. In samenwerking met theaterwerkplaats Het Gevolg (Turnhout), onder leiding van artistiek leider Stefan Perceval, maken zo'n 45 AAV-cursisten hun eigen theatervoorstelling.

'Dit theater Een Stap Vooruit geeft de groep extra zelfvertrouwen', zegt begeleidster Sarah Boxstaens.

'Het is een heel interessante groep om mee te werken', zegt Marit Stocker van Het Gevolg. 'Zeer divers, jonger en ouder, allemaal talent om er een mooie productie van te maken. We doen met Het Gevolg binnenkort ook nog een productie met theatericoon Chris Lomme, dus uitdagingen genoeg.'

Het Gevolg verbreedt en verdiept het maatschappelijk draagvlak voor kunsten en wil zo achter het muurtje van ieder mens kijken - want iedereen heeft een verhaal.'

Het resultaat van de intense workshops Een Stap Vooruit is te bewonderen op dinsdag 4 juni om 20u in het cc 't Schaliken Herentals. Een ticket voor de voorstelling kost 10 euro - reserveer HIER via 't Schaliken.

De opbrengst gaat naar vzw TWERK, de sociale (werk)plaats in Herentals voor mensen met autisme. (pp)