5 jonge brandweermannen Bart Laeremans, Geerd Verwimp, Kris Hoeylaerts, Jonas Weckhuysen en Yannick Berben kregen zaterdagavond in de Herentalse brandweerkazerne hun doop.  Met de 'bus' maakte ze een reisje naar Grobbendonk, Herenthout, Westerlo, Balen, Mol en Geel.

Heel wat ludieke opdrachten maakten er een hilarisch feestje van.  De jongste bandweeraanwinstern moesten heel wat 'ondergaan' :  in Grobbendonk een stevige drill door de militairen, in Herenthout carnaval elkaar sminken, in Westerlo kaas en trappist proeven, in Balen kwam Tom Boonen hen bezoeken,  de benen werden gewaxt, in Mol werden ze blijkbaar besmet,  dus moesten ze ontsmet worden, in Geel een klein proefje apart.  In Herentals kregen ze uiteindelijk hun diploma van pompier.


Ondertussen gebeurden nog allerlei plezante verrassingen. Mega Mindy kwam de band van de bus vervangen. Sint-Barbara en de patrones van Geel  St.-Dimphna begonnen plots ruzie te maken en veranderden één pompier in een 'koekoek'.

Regelmatig moest er uiteraard ook gedronken worden. Pintjes, Palm, trappist passeerden de revue.

Een bijzonder geslaagde doopavond die de 5 jonge pompiers zich nog lang zullen herinneren.  Een knappe organisatie vol spitse humor en teambuilding.

Tekst en foto's Johan Temmerman/ NNieuws.