Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hilde Crevits : 'Nieuw centrum voor residentiële hulp drugsverslaving 't Kader op site Berkven Geel'

't Kader Geel

Vlaanderen biedt voortaan op 9 plaatsen residentiële hulp voor de behandeling van drugsverslaving. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (cd&v) in het Vlaams parlement bekendgemaakt.

'Deze week is een nieuwe residentiële voorziening voor mensen met een ernstige verslaving gestart op site Berkven Geel', zegt Crevits.

Daar was nog een blinde vlek wat aanbod betreft. ’t Kader (Kempense Aanpak Drugs en Rehabilitatie) zorgt voor een groepsprogramma voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die residentieel willen ontwennen in een veilige omgeving. De leefgroep bestaat uit maximum 11 bewoners en het programma duurt 6 weken, maar kan korter of langer duren indien aangewezen.

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits vervolgt: “De noden van mensen die kampen met een verslaving aan illegale middelen worden in ’t Kader in Geel op site Berkven Geel in kaart gebracht en waar mogelijk worden de eerste belangrijke stappen gezet in het stabiliseren van de situatie.

Nadien wordt samen met de persoon vorm gegeven aan het vervolgtraject met het oog op re-integratie. Vanaf april zal ook een behandelprogramma starten voor verslaafden die kampen met cognitieve problemen. Zij krijgen gedurende een 10-tal maanden de kans om aan hun verslavingsprobleem te werken.

In beide afdelingen staat de groepswerking centraal. Dit is een uniek aanbod voor personen met een verstandelijke beperking die kampen met een ernstige verslaving. De behandelaanpak zal anders zijn dan in andere verslavingszorgcentra.'

Residentieel drugopvangcentrum 't Kader vzw op site Berkven Geel operationeel

'Het residentieel drugopvangcentrum 't Kader op de site Berkven, Ericastraat Geel is volledig operationeel met 14 serviceflats.

De focus bij de ontwenningsafdeling ligt op een brede groep van mensen met een ernstige verslaving die nood hebben aan een ontwenningstraject van 6 weken tot 3 maanden.

De behandelingsmodule richt zich naar mensen met een beperking in cognitieve vaardigheden (door bv. een verstandelijke beperking, hersenschade door overvloedig middelengebruik, vele psychoses).

Deze behandelmodule zal uniek zijn in Vlaanderen: ze richt zich naar mensen die meer gebaat zijn bij creatieve en ervaringsgerichte behandelmethoden dan wel een puur gesprekstherapeutische begeleiding', besluit Hilde Crevits.

’t KADER vzw is een samenwerkingsverband van Welzijnszorg Kempen, het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Kempen, CAW De Kempen, Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel, het Algemeen Ziekenhuis van Turnhout, de Christelijke Mutualiteit Mechelen-Turnhout, De VoorZorg. Het Bestuursorgaan wordt aangevuld met de expertise van ADIC vzw (Antwerps DrugInterventie Centrum) en het netwerk Geestelijke Gezondheidszorg Kempen. Welzijnszorg Kempen verzorgt het bestuurssecretariaat van de vereniging.  Foto 't Kader Geel.

info@tkader.org https://welzijnszorgkempen.be/t-kader/
014 14 34 34

Ericastraat , Geel , België

't Kader Geel

Deel dit artikel