De drempel om aan de 17 SDG's (17 Duurzaamheidsdoelstellingen van de VN) te werken is soms nog groot, vaak te groot. Om het thema toegankelijker te maken hebben we een kaartspel ontwikkeld.

'Dank zij dit spel kan je op een leuke manier kennis maken met de SDG's', zegt Hilde Hanselaer van MVO-advies.

'Laagdrempelig maar met voldoende uitdaging voor wie al wat stappen rond de doelstellingen heeft gezet.

Het spel zorgt er voor dat iedereen betrokken wordt, dat iedereen inzicht krijgt in wat die duurzaamheidsdoelstellingen of SDG's nu juist zijn en wat ze kunnen betekenen voor de eigen organisatie.

Bovendien krijg je tips en trics, kom je het hoe en waarom van een prioriteitenmatrix te weten, en wat je best wel en niet doet bij duurzaamheidsrapportering aan de hand van de SDG's.

Het spel is ontwikkeld om ondernemingen, scholen, openbare besturen, ... kortom IEDEREEN te inspireren om te werken aan de 17 duurzaamheidsdoelstellingen.

3 spelmogelijkheden en 3 moeilijkheidsgraden zorgen er voor dat zowel beginners als gevorderden met het spel aan de slag kunnen.

In combinatie met een workshop van een halve dag krijg je duidelijke actiepunten gedefinieerd op maat van je organisatie, weet je hoe de SDG's te verankeren in je beleid en hoe je ze kan gebruiken in communicatie.

De release van het spel zal plaatsvinden op de Business & Fun Fair op 1 oktober,  zaal Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 43, Ranst.

Toegang tot dit netwerkevent is gratis voor bezoekers, wie registreert op www.businessfunfair.be ontvangt bovendien een leuke goodiebag.

Wil je meer weten? hilde.hanselaer@mvoadvies.be / www.mvoadvies.be/17-sdgs/