Hilde Hanselaer, afgevaardigd bestuurder van Oude Metalen Harzé aan de Aarschotseweg Herentals, is genomineerd voor de CSR Professional of the Year. CSR staat voor Corporate Social Responsability. Dat is een nationale verkiezing van de vzw Time4Society voor bedrijfsleiders die zich extra inspannen rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

"Ik ben bijzonder trots op de nominatie", lacht Hilde Hanselaer.  De verkiezing van CSR Professional of the Year is nog maar aan zijn 2e editie toe en voor het eerst is er dit jaar een aparte categorie voor KMO's.

Naast de Kempense zijn bij die KMO's Joost Callens, CEO bij Durabrik, en Pascale Janssens, directieassistente bij Vandeputte Safety, genomineerd.

"Met 5 moesten we ons dossier verdedigen bij de jury. Ik ben heel blij dat ik bij de laatste 3 ben", aldus Hilde Hanselaer. De finalisten bij de grote bedrijven zijn Lise Conix, duurzaamheidsmanager Torfs, Jean-Pierre Martin, HR-directeur Spie Belgium, en Ann Vandenhende, CSR-manager Spadel.

ISO-gecertificeerd
"Wij vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen heel belangrijk", onderstreept Hanselaer. "We zijn een van de weinige bedrijven met een ISO 26000 (MVO)-certificaat en in onze sector alleszins het enige. We proberen het ideeëngoed ook uit te dragen naar andere ondernemingen."

Concrete realisaties op MVO-vlak bij de 'oudijzermarchant' zijn de inrichting van een ecologische hoek op het bedrijventerrein (biodiversiteit) en verschillende projecten met scholen en kunstenaars.

"We zijn hiermee begonnen door het slechte imago van onze sector", aldus nog de sympathieke zaakvoerster. "Dat proberen we aan de hand hiervan op te krikken. We zijn niet langer die afvalboeren en vervuilers maar voortrekkers van recyclage en duurzaamheid."

Zelf wil ze zich in de toekomst toeleggen op MVO-coaching van andere bedrijven.

De verkiezing wordt deels gekoppeld aan een publieksvoting. Stemmen voor Hilde Hanselaer kan HIER.

Op 9 februari worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een event bij Technopolis in Mechelen. (hh)

Foto's archief : Hilde Hanselaer gidst basisschool Windekind rond in haar bedrijf Oude Metalen Harzé / NNieuws.