Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hilde Hoefnagels auteur uit Herentals : "Napels ligt nauw aan m'n hart"

Hilde Hoefnagels

Zaterdagmiddag stelde Hilde Hoefnagels in Vinterra Herentals haar knap tweetalig (Italiaans/Engels) boekje over Napels voor.  Een interessant werk vol waardevolle tips.  Stadsgids Patrick Heylen gaf een spitse inleiding over Hilde en haar bijzondere Napoli-liefde.

Hilde is jarenlang een geliefde BH (Bekende Herentalsenaar).  Ze  pendelt al 20 jaar tussen Italië en België, en bezoekt Napels zo vaak mogelijk. Liefde op het eerste gezicht.

"Hoe beter ik de stad leer kennen, hoe meer ik erover wil weten", lacht Hilde.  "En ook hoe meer ik erover wil vertellen. Tot een bevriende Italiaanse uitgever, zelf Napolitaanse, me op  een dag voorstelde er een boekje over te schrijven.  Bij deze."

Het resultaat is geen historisch werk, evenmin een reisgids. Ze beschrijft haar impressies en belevenissen in korte hoofdstukjes, gedocumenteerd met veel eigen foto’s.

Het werk is geschreven in twee talen: de bovenste helft van elke pagina is in het Italiaans, de onderste in het Engels. Hierin neemt Hilde de lezer mee door de stad en vertelt over urban legends, bezienswaardigheden, de Napolitaanse keuken, kunst, taxichauffeurs, kerststallen, art nouveau en stukjes geschiedenis. Tijdens de presentatie vertelt ze enkele anekdotes. Zo hebben de kerststallen vaak geen traditionele kerstbeelden maar bekende en beroemde mensen. Zo kwam ze Wout van Aert tegen in een kerststal...

Het is duidelijk een wervelende uitnodiging om een fascinerende stad te leren kennen die te lang ver achter Rome, Firenze en Siena gerangschikt stond als interessant om te bezoeken. Ook thuisblijvers kunnen ervan genieten en mentaal meereizen en een stad leren kennen die een wereld op zich is.

Een wereld binnen Italië. Het boekje is voor €15 te verkrijgen bij de uitgever (info@kinetes.com) of bij Hilde zelf (0496703666).  Een aanrader.

Foto's Adrie de Kok / NNieuws.

Hilde Hoefnagels met werk over La Bella Italia 'Napoli' haar droomstad : Bella Italia con la città del mio cuore Napoli, una città piena di sorprese.

Hilde Hoefnagels met knap werk over La Bella Italia 'Napoli' haar droomstad : Bella Italia con la città del mio cuore Napoli, una città piena di sorprese.

Hilde Hoefnagels

Deel dit artikel