Hilde Van Loon, directeur zorgbeleid van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen, werd gisteren op de prestigieuze awarduitreiking van ZorgAnders verkozen tot zorgpersoonlijkheid van het jaar voor organisaties van meer dan 50 medewerkers.

De Wit-Gele Kruiscollega's hadden hun directeur zorgbeleid Hilde Van Loon genomineerd voor zorgpersoonlijkheid van het jaar. Collega Greet Ooms, verpleegkundige in afdeling Geel: "Voor Hilde staat kwaliteit van zorg altijd voorop. Ze heeft een ijzersterke zorgvisie en staat ons als collega's ook altijd bij met wijze raad en daad. Ze heeft deze award dubbel en dik verdiend!".

"Niet alleen mijn verdienste" Hilde Van Loon reageert bescheiden: "Ik ben overdonderd door deze mooie award. Maar laat het duidelijk zijn dat dit niet alleen mijn verdienste is. Wie je bent en wat je doet wordt sterk bepaald door de biotoop waarin je je begeeft.

Daarom ben ik het Wit-Gele Kruis van Antwerpen erg dankbaar voor de permanente aandacht voor warme, kwaliteitsvolle en professionele zorg bij de uitbouw en ontwikkeling van de organisatie. Daar ben ik fier op want daar doen we het
tenslotte voor."

Carrière van 41 jaar

Hilde Van Loon startte 41 jaar geleden als thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen in Turnhout. Verschillende jaren later werd ze als hoofd-verpleegkundige verantwoordelijk voor deze lokale afdeling en in 2001 werd ze aangesteld als stafmedewerker zorg voor de provincie Antwerpen.

Vanuit deze functie bouwde ze stap voor stap het departement zorgbeleid inhoudelijk uit en sinds 2007 maakt ze als directeur zorgbeleid en innovatie deel uit van het directieteam.

Hilde is, samen met algemeen directeur Stefaan Sarens, verantwoordelijk voor het uittekenen van de zorgvisie van de organisatie en is eindverantwoordelijke voor de kwaliteit van zorg en innovatie in de zorg.

Prestigieuze awarduitreiking

Op donderdagavond 25 april zijn er voor de zevende keer op rij 10 zorgawards uitgereikt waarbij de beste, warmste en meest ambitieuze organisaties in de zorgsector in de spotlights werden gezet.

Organisator ZorgAnders maakte er voor het tweede jaar op rij een prestigieus gala van in de Eskimofabriek in Gent.