Antwerpse vastgoedspecialist opent 15 nieuwe 'vastgoedshops' in grote Vlaamse stedenHillewaere, één van de grootste Antwerpse vastgoedspecialisten, breidt uit naar heel Vlaanderen.

In de komende vijf jaar opent de groep 15 nieuwe 'vastgoedshops' in de grote Vlaamse steden. Onlangs lanceerde het een eerste filiaal in Gent. Om die uitbreiding in goede banen te leiden, zal het bedrijf de komende maanden minstens 50 nieuwe én ervaren makelaars aannemen.

De expansie van Hillewaere komt niet uit het niets. Het bedrijf is sinds haar oprichting in 2003 in snel tempo geëvolueerd van een éénmanszaak naar een onderneming met 73 medewerkers en 9 filialen. Die stevige groei heeft Hillewaere vooral te danken aan haar sterke focus op nieuwe technologieën en meer beleving en ondersteuning. Op IT-vlak rijdt het bedrijf intussen helemaal vooraan in het vastgoedpeloton.

"We zetten constant in op vernieuwing. Zo werken wij al lang niet meer met klassieke kantoren, maar met moderne 'vastgoedshops', waar beleving centraal staat.

Huizenjagers kunnen er onder andere op grote schermen of met een virtual reality-bril op de neus in 3D door het ganse aanbod wandelen. Wie dat wenst, krijgt er ook meteen accuraat advies over mogelijke hypotheken, nog vóór de zoektocht naar een woning begint. Zo krijgen huizenjagers een realistisch beeld over hun financiële mogelijkheden." Roel Druyts, CEO van Hillewaere

Schaalvergroting

Op het vlak van innovatie en beleving wil Hillewaere nog grote stappen vooruit zetten en daarom is een expansie nodig.

"Wij zijn ervan overtuigd dat makelaars die in ons land willen overleven voor een tweesprong staan. Ofwel kiezen ze ervoor om minder ondersteuning te bieden en dat aan een lagere prijs.

En waarbij de klanten dus zelf werk moeten opknappen. Ofwel kiezen ze voor net meer ondersteuning. Wij kiezen heel duidelijk voor die tweede weg. Daarvoor moet wel aan een belangrijke voorwaarde voldaan worden: mee zijn met je tijd en digitalisering. En dan is schaalvergroting zeer belangrijk." Roel Druyts, CEO van Hillewaere

Makelaars gezocht

De komende maanden gaat Hillewaere actief op zoek naar vijftig makelaars in heel Vlaanderen die zich willen aansluiten. De bedoeling is om in de komende vijf jaar minstens 15 nieuwe 'vastgoedshops' te openen in de grote Vlaamse steden.

In de komende weken lanceert het bedrijf een grote actie, met o.a. een videocampagne, om makelaars of bestaande vastgoedkantoren in heel Vlaanderen ervan te overtuigen zich bij Hillewaere aan te sluiten.