U bent hier

Hinder door werfverkeer Ossengoor

Kasterlee
20.06.2019 - 10.03u
Door: Herman Gezelle

Gisteren zijn werken gestart aan de hoofdweg van het domein de Hoge Rielen in Kasterlee. Een Nederlandse onderaannemer, die in opdracht werkt van de Hoge Rielen, heeft per vergissing de werfzone uitgebreid in Ossengoor.

Hierdoor is schade ontstaan aan het wegdek.

De gemeentelijke technische dienst heeft meteen signalisatie gezet op de gevaarlijke stukken.

Momenteel zoeken zowel het gemeentebestuur, de Hoge Rielen als de aannemer naar oplossingen om de schade aan het wegdek te herstellen.

Omdat we veel werfverkeer verwachten, wordt ook extra signalisatie gezet aan het kruispunt Ossengoor-Lichtaartsebaan zodat fietsers gewaarschuwd worden.

Ook voor het doorgaand en toeristisch fietsverkeer – waar nu in het domein een omleiding is voorzien die niet gebruikt kan worden door de schade en het werfverkeer - wordt een oplossing gezocht.

Vanaf 1 juli nemen de Speelvogels terug hun intrek in domein Rulheyde gedurende een ganse maand. Om de kinderen veilig tot aan het domein te laten komen, worden ook nog naar oplossingen gezocht. Op de facebookpagina van de jeugddienst zal de gemeente hier verder over communiceren. (pp)

imageMeer nieuws

Opinie : 'Onduidelijke en versleten verkeersborden geven fout signaal'

Herentals 12.12.2019 - 01.02u reading time5min

De krijtlijnen voor het Vlaamse mobiliteitsbeleid werden in april 2019 in een Decreet  betreffende de basisbereikbaarheid hertekend. 'Het mobiliteitsbeleid is erop gericht de bereikbaarheid te garanderen voor een bruisende, actieve en welvarende samenleving. Iedereen moet zich kunnen ontplooien, werken, naar school gaan, spelen, winkelen en ontspannen.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto