U bent hier

Historisch moment in administratief centrum : 3 oud-burgemeesters in portretgalerij

Herentals
13.02.2019 - 00.09u
Door: Herman Gezelle

Historisch moment in het administratief centrum dinsdagavond. Je ziet ze niet al te vaak collegiaal samen : 3 oud-burgemeesters en de huidige op de foto bij de inhuldiging van hun portretten in de burgemeestersgalerij.

'Het is een fijne traditie om zo eer te bewijzen aan onze burgemeesters, maar ik moet toegeven dat de administratie hierin een tijdje in gebreke is gebleven', zegt algemeen directeur Dirk Soentjens van de stad Herentals. 'We hebben onze schade ingehaald door de drie vorige en de huidige burgemeester te laten portretteren.'

Jos Van Thielen was van 1994-2000 burgemeester van Herentals voor de toenmalige CVP.  Hij volgde de in opspraak gekomen en destijds door corruptie tot ontslag gedwongen burgemeester Carl De Peuter op.

Eerder was Jos Van Thielen ook al schepen. Jan Peeters (Sp.a) drong in 2000 met Groen en Open Vld de CVP in de oppositie. Hij bleef burgemeester tot 2017.

In januari 2017 gaf Jan Peeters de burgemeestersfakkel door aan Vlaams parlementslid Jan Bertels. Hij bleef dit tot in december 2018. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 belandde de Sp.a namelijk in de oppositie.

Mien Van Olmen (CD&V) is sinds vorige maand burgemeester, maar liet voor alle zekerheid toch ook al een portret inhuldigen. In lokale politiek kan het soms erg snel gaan...  Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto