Het Historisch Wandelspektakel van zondagnamiddag in Sint-Jozef-Olen is een denderend succes geworden. De organisatoren en de 700 vrijwilligers kregen de weergoden mee. Het publiek liet zich vlot onderdompelen in de 100-jarige geschiedenis van de fabrieksparochie.

En ze waren er allemaal: Mobutu met zijn helikopter, koning Boudewijn in de Cité, de oorlogstaferelen met oorlogsvlot, de volksspelen, de waarzegger en wonderdokter, Jefke Laenen, pastoor Janssens, Mie Schree, Dokter Verhamme met zijn auto, Tavie Van Hoof, bakker Gust de Ceuster op broodronde, ...

De mensen konden zich vergapen aan een schooltje uit de goede oude tijd, nog voor het woord computer was uitgevonden. En opmerkelijk, de jeugd keek de ogen uit. Er was de sociale strijd met harde betogingen en stakers en ratten aan de fabriek, een voetbalmatch met arbitersmolestatie, de kakmadammen aan de fabriek. De 700 figuranten bij de toneeltjes herinnerden elk op hun eigen manier de Olenaars aan de rijke geschiedenis van hun parochie.

Een voltreffer!