U bent hier

Historische dolle minuut bezorgt HYC Herentals overwinning tegen Friesland : 5-2 (2) - foto"s

Herentals
29.01.2012 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Ook de 2e wedstrijd van het weekend, en tevens de laatste voor de North Sea Cup, wist HYC Fintro te winnen. Het nam de maat van rechtstreekse tegenstander Flyers Heerenveen, dat door deze nederlaag uitgeschakeld is in de Nederlandse play-offs.

Dolle HYC-minuut : supporters worden gek...

55'12": Na een Canadees onderonsje tussen Rob Lawrance en Barry Horman, presenteerde deze laatste de puck op een schoteltje aan Ben Vercammen, die voor de derde keer de netten deed trillen. Het HYC-legioen schaarde zich vocaal achter hun helden.
56'00": Vincent Morgan rondt de assists van Jens Engelen  Engelen en Mitch Morgan knap af.
56'09":  Vincent Morgan bedient knap z'n broer Mitch, die voor de vijfde keer de Heerenveendoelman verslaat. Zowel de spelers als supporters van HYC worden gek van vreugde. Heerenveen is te aangeslagen en slaagt er niet meer in om de HYC-goalie te verschalken. Eindstand 5-2, en door deze overwinning ook een verdiende 4e plaats in de North Sea Cup.

Periodestanden: 2-1, 0-0, 3-1

Proloog...
Voor beide teams was het nog een heel belangrijke wedstrijd. De winnaar van vanavond zou in de NSC op de 4e plaats eindigen, en in het geval van een Nederlandse overwinning, zou Heerenveen nog via de play-offs kunnen meestrijden voor de Nederlandse landstitel.

Bill Morgan heeft de belofte die hij zaterdag deed aan Eindhoven kunnen waarmaken.

De wedstrijd kon niet beter starten voor HYC. Na amper 46" stond de 1-0 al op het scorebord. Na assists van Jens Engelen en Ben Torremans wist Vincent Morgan de Heerenveense goalie een eerste keer te verschalken.

Heerenveen voerde de druk op en na goed 7' resulteerde dit een een doelpunt van Michael Nason.

Herentals bleef niet bij de pakken zitten en trok resoluut in de tegenaanval. Na enkele hete standjes voor beide goals, was het Barry Horman die in de 14e minuut z'n landgenoot Tyler Melancon aanspeelde. Tyler liet de Nederlandse goalie geen schijn van kans.

In de tweede periode daalde het spelniveau, bij beide teams waren de zenuwen strakgespannen, wat resulteerde in veelvuldige strafminuten. Er werd, ondanks verschillende kansen langs beide zijden, niet gescoord.

Bij aanvang van de derde periode legden beide teams iets verzorgder spel op het ijs. Het zag er lange tijd naar uit dat HYC de 2-1 voorsprong zou kunnen vasthouden, tot Marcus Pryde met een knap afstandschot Tomas Pek wist te verschalken.

Zondag 5 februari speelt HYC de finale van de Beker van België tegen White Caps Turnhout. De wedstrijd is ook live te volgen op Sporza.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto