U bent hier

Historische koeienstal Lovenhoek mag niet gerestaureerd worden

Vorselaar
09.03.2018 - 16.48u
Door: Herman Gezelle

Natuurpunt mag de historische koeienstal aan Lovenhoek in Vorselaar niet verder renoveren. De Raad van Vergunningsbetwistingen heeft de vergunning geschorst.

Natuurpunt kocht de stal in 2007 en wilde die omvormen tot een plaats voor natuurbeleving. Maar de landbouwers, die de grond rond de koeienstal beheren en bewerken, vreesden dat er een horecazaak in zou onder gebracht worden. En dat die voor overlast zou zorgen.

'Met vrijwilligers restaureren we de historische koeienstal in het natuurgebied Lovenhoek, om deze nadien als rustieke ontmoetingsplaats voor natuurbeleving ten dienste te kunnen stellen van verenigingen en wandelaars', zegt Natuurpunt Nete & Aa.

We willen de originele structuur van de stal intact laten.

Daarom willen we in dezelfde stijl ook een "boerentafel" en dito banken zelf timmeren, en ook buiten aan de stal een rustieke zitbank voorzien. Verder willen we de stal occasioneel kunnen verwarmen met hout en bij avondactiviteiten ook licht voorzien via een generator.

In de stal komt ook een kleine tentoonstelling met historische foto's en kaarten van het gehucht Lovenhoek. Hiervoor werken we samen met VVV Vorselaar en Heemkundige Kring Vorselaar. (pp) (foto cera)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto