Water-RAnt verzamelde 100+ authentieke schepen van Antwerpen, de haven en de Scheldedelta. Het natte en droge watererfgoed van gisteren, nu en morgen meer bekendheid geven door het organiseren van populaire evenementen.

De interesse en de zorg voor het watererfgoed en haar waarden opvijzelen door persoonlijk contact en beleving. De tradities uit de nautische wereld boven water halen en daarmee bakens uitzetten voor de herbestemming van sites, schepen en kennis.

Het Bonaparte-, Verbindings-, en Willemdok waren het theater van deze verzameling van meer dan 100 authentieke schepen in een uniek kader. 2220 meter kaaiwandeling op het Eilandje in Antwerpen.

Er waren rondvaarten in diverse schepen en je kon aan boord gaan om een blik binnen te werpen. er waren tentoonstellingen rond het MAS en op de aanpalende kaaien.

Je kon een bezoek brengen aan de driemaster Marité, de piratenboot Earl of Prembrook, de stoomboot Georg Stephenson, het lichtschip Westhinder 3 en de havenkranen.

Je kon smullen aan de 100m lange mosseltafel in het Zeeland-dorp en genieten van allerhande drankjes en lekkernijen. Door het mooie weer was het natuurlijk letterlijk over de koppen lopen...

Mark Jaspers /NNieuws