Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Historische wandeling in Kasteeldorp wordt voltreffer

Historische Wandeling
Op 30 september organiseert lokaal bestuur Vorselaar in samenwerking met heel wat vrijwilligers en verenigingen de Historische Wandeling.
 
De succesvolle editie van 2017 trok meer dan 2.000 bezoekers ondanks uitstel door slechte weer. Ook in 2023 wordt het weer een tocht door de Vorselaarse geschiedenis met verschillende acteurs, animatie, sfeerverlichting en het nodige eten en drinken.
 
De nieuwe dorpspomp, gemaakt door Vorselaars kunstenaar Roger Cools, zal een belangrijke rol vervullen in de wandeling. 
 

De wandeling is ongeveer 4 kilometer langs historische locaties en met scènes en personages uit de geschiedenis van Vorselaar. Kom ontdekken wat de ridder, zuster, kardinaal en diamantslijper allemaal hebben betekend voor Vorselaar.

De zuster komt aan bod in een stukje uit de musical van het Kardinaal Van Roey Instituut. De kardinaal ontmoet Mie Broos en Louis Van Oeckel in een stukje van Dirk Willems vertolkt door Oud-KLJ.

De ridder en de Middeleeuwse geschiedenis wordt gebracht door een graaf en jonkvrouw van de Heemkundige Kring Joris Matheussen. De diamantslijper tot slot, zal in een stuk van Jan Vervoort aan bod komen gebracht door het Vorselaars Amateur Toneel. Daarnaast zullen er ontmoetingen zijn met nog verschillende andere personages zoals Charel Van Toëre, Dokter Van Bockstal, de zuster met de bijnaam “de kloek” en een baron.

Er vertrekken wandelingen op het sportcentrum van Vorselaar elke 15 minuten vanaf 14u15 op zaterdag 30 september.

Daar zullen lokale verenigingen iets om te drinken en te eten aanbieden en is er heel wat animatie voorzien. Ridder Muis, van bedenker en inwoner van Vorselaar Tom Van Gestel, komt op bezoek met enkele van zijn vrienden. In de namiddag wordt er doedelzakmuziek gespeeld en ’s avonds is er een vuurshow voorzien. Dit unieke evenement is gratis maar inschrijven is wel verplicht en kan via www.vorselaar.be/historischewandeling.

De wandeling is minder geschikt voor kinderwagens. Er zijn 16 vertrekmomenten waarvoor je kan inschrijven 's namiddags en 's avonds.

cultuur@vorselaar.be.

Foto's Adrie de Kok / NNieuws.

Oostakker 1, Vorselaar, België

Historische Wandeling

Deel dit artikel