U bent hier

Hitte - Pennenzakkenrock zorgt voor extra waterbedeling en hitteadvies

Mol
24.06.2019 - 12.44u
Door: Mark Jaspers

Aan het Zilvermeer in Mol worden donderdag 23.000 schoolkinderen verwacht op het festival Pennenzakkenrock. Het Zilvermeer neemt vanwege de verwachte hitte maatregelen zoals extra waterbedeling en een advies aan ouders en leerkrachten om zeker zonnecrème en een hoofddeksel te voorzien voor de kinderen, maar stelt ook dat het domein en het festival sowieso erg geschikt zijn om een zomerse dag goed te doorstaan.

Op de affiche staan dit jaar onder meer Gers Pardoel, De Romeo's en Regi. Pennenzakkenrock vindt plaats in het 66 hectare grote provinciaal domein Zilvermeer en de kinderen zullen er niet alleen verkoeling kunnen zoeken in het water, er staan ook zowat 60 attracties gepland als randanimatie en verschillende daarvan zijn waterattracties.

"Bovendien telt ons domein veel plekken waar de kinderen onder de bomen in de schaduw kunnen vertoeven", zegt Nena Agyei van Pennenzakkenrock. "Ook het hoofdpodium en het DJ-podium zijn overdekt. Daarnaast zorgen we voor extra waterbedeling, kan je gratis water tappen op verschillende plaatsen en is water steeds gratis aan de bar."

Het voor woensdag geplande muziekfestival voor mentaal gehandicapten Hagherock in Hakendover (Tienen) is afgelast wegens de voorspelde hitte. De organiserende stichting Marguerite-Marie Delacroix maakte die beslissing bekend op haar Facebook-pagina.

"Woensdag wordt er extreme hitte verwacht. Gezien de waarschuwingen van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, de brandweer en medische diensten over deze komende hittegolf, moeten we Hagerock op 26 juni annuleren", klinkt het. "We zetten alles op alles om het evenement op 25 september te laten doorgaan."

De headliners van het festival, dat al twee decennia bestaat en jaarlijks meer dan duizend mensen over de vloer krijgt, waren deze keer Luc Steeno en Get Ready. (Belga)

imageMeer nieuws

Opinie : 'Onduidelijke en versleten verkeersborden geven fout signaal'

Herentals 12.12.2019 - 01.02u reading time5min

De krijtlijnen voor het Vlaamse mobiliteitsbeleid werden in april 2019 in een Decreet  betreffende de basisbereikbaarheid hertekend. 'Het mobiliteitsbeleid is erop gericht de bereikbaarheid te garanderen voor een bruisende, actieve en welvarende samenleving. Iedereen moet zich kunnen ontplooien, werken, naar school gaan, spelen, winkelen en ontspannen.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto