U bent hier

Hitte - Pennenzakkenrock zorgt voor extra waterbedeling en hitteadvies

Mol
24.06.2019 - 12.44u
Door: Mark Jaspers

Aan het Zilvermeer in Mol worden donderdag 23.000 schoolkinderen verwacht op het festival Pennenzakkenrock. Het Zilvermeer neemt vanwege de verwachte hitte maatregelen zoals extra waterbedeling en een advies aan ouders en leerkrachten om zeker zonnecrème en een hoofddeksel te voorzien voor de kinderen, maar stelt ook dat het domein en het festival sowieso erg geschikt zijn om een zomerse dag goed te doorstaan.

Op de affiche staan dit jaar onder meer Gers Pardoel, De Romeo's en Regi. Pennenzakkenrock vindt plaats in het 66 hectare grote provinciaal domein Zilvermeer en de kinderen zullen er niet alleen verkoeling kunnen zoeken in het water, er staan ook zowat 60 attracties gepland als randanimatie en verschillende daarvan zijn waterattracties.

"Bovendien telt ons domein veel plekken waar de kinderen onder de bomen in de schaduw kunnen vertoeven", zegt Nena Agyei van Pennenzakkenrock. "Ook het hoofdpodium en het DJ-podium zijn overdekt. Daarnaast zorgen we voor extra waterbedeling, kan je gratis water tappen op verschillende plaatsen en is water steeds gratis aan de bar."

Het voor woensdag geplande muziekfestival voor mentaal gehandicapten Hagherock in Hakendover (Tienen) is afgelast wegens de voorspelde hitte. De organiserende stichting Marguerite-Marie Delacroix maakte die beslissing bekend op haar Facebook-pagina.

"Woensdag wordt er extreme hitte verwacht. Gezien de waarschuwingen van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, de brandweer en medische diensten over deze komende hittegolf, moeten we Hagerock op 26 juni annuleren", klinkt het. "We zetten alles op alles om het evenement op 25 september te laten doorgaan."

De headliners van het festival, dat al twee decennia bestaat en jaarlijks meer dan duizend mensen over de vloer krijgt, waren deze keer Luc Steeno en Get Ready. (Belga)

imageMeer nieuws

In België heb je Nederlands nodig

In België heb je Nederlands nodig
Herentals | Kempen regio 22.07.2019 - 21.10u

Brandje aan Visbeekdries

Brandje aan Visbeekdries
Lille 22.07.2019 - 16.02u

Wout van Aert morgen terug naar huis na dramatische val in Tour

Wout van Aert morgen terug naar huis na dramatische val in Tour
Herentals | Internationaal | Kempen regio 22.07.2019 - 14.42u

Opnieuw ontploffingen in Antwerpen, mogelijk granaten ontploft

Opnieuw ontploffingen in Antwerpen, mogelijk granaten ontploft
Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.07.2019 - 08.01u

Baobab Beach nu ook met wintereditie Eisbär: locatie nog top secret

Baobab Beach nu ook met wintereditie Eisbär: locatie nog top secret
Herentals | Kempen regio | Neteland 22.07.2019 - 00.50u

Beresterke Pinot doet gele trui wankelen, Simon Yates pakt 2e ritzege

Internationaal | Nationaal 21.07.2019 - 17.14u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto