Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hnita-Hoeve: B.B. & The Blues Shacks (D) en jamsession o.l.v. Koen Nys

BB The Blues Shacks
URL

Zaterdag concerteert B.B. & The Blues Shacks in de HNITA-jazz club in Heist.

Met: Michael Arlt (zang en mondharmonica), Andreas Arlt (gitaar en zang), Fabian Fritz (Hammondorgel en piano), Henning Hauerken (contrabas), Andre Werkmeister (drums en zang).

Deze vijfkoppige band ontving al talloze onderscheidingen zoals de German Blues Award voor beste band in eigen land en de verkiezing tot beste Europese bluesband door de Franse muziekpers (Trophée France Blues). Sinds hun oprichting in 1989 hebben B.B. & The Blues Shacks al meer dan een dozijn albums uitgebracht die vaak in de prijzen vielen. Ze zijn graag geziene gasten over heel de wereld met optredens tot in Dubai, Los Angeles en zelfs Australië, waar ze met artiesten als Bob Dylan, B.B. King en Elvis Costello het podium deelden.

Michael Arlt (zang en mondharmonica) is een uniek entertainer, en behoort al lang tot de eredivisie van Europese blues- en soulzangers. Zijn broer Andreas Arlt is een elegante stilist, een fijnbesnaarde bluesgitarist met een frisse en meeslepende stijl. Samen met Fabian Fritz op Hammondorgel en piano, Henning Hauerken op contrabas en Andre Werkmeister op drums creëren ze een groove die nog lang na het concert zal nazinderen. Foto Felix Engels.

Tickets: 19 euro (basis), 15 euro (Hnitaleden), 9 euro (-24) - aanvang 20.30 uur.

Zondag 29 januari om 20.30u :   Jamsession o.l.v. Koen Nys

Met Koen Nys (tenorsax), Ewout Pierreux (piano), Jef Manderveld (contrabas), Jesse Dockx (drums) en andere muzikanten.

Een van de vele geslaagde momenten tijdens onze heropeningsweek eind september was de reuzejamsession o.l.v. de Heistse tenorsaxofonist Koen Nys. Meer dan 20 muzikanten van diverse pluimage troffen elkaar op het podium. In het voorjaar van 2023 gaan we graag verder op dit elan door elke laatste zondag van de maand een jamsessie te organiseren. 

Jamsessies zijn nu eenmaal nauw met jazzclubs verweven. Ze groeiden als informele bijeenkomsten van muzikanten - dikwijls 's nachts, na hun reguliere optredens: puur voor het plezier of om nieuwe ideeën af te toetsen. Niet zelden werden er op jamsessions nieuwe muzikale wegen ingeslagen, of ontmoetten muzikanten elkaar voor het eerst, waaruit dan nieuwe jazzbands ontstonden. 

Muzikanten jong en oud zijn welkom om in de Hnita-Hoeve onder het goedkeurend oog van Koen Nys aan de jamsession deel te nemen. De toegang is gratis zodat ook een zo ruim mogelijk publiek van jazz in zijn meest ongedwongen vorm kan genieten.

Tickets: gratis - aanvang 20.30 uur.

BB The Blues Shacks

Deel dit artikel