Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hnita Jazz Club brengt Antwerpse en Amerikaanse jazzfunkateers samen op het podium op 24/11 : aanrader

Hnita Defunkt Bowie
De Amerikaanse band Defunkt werd in 1978 opgericht door zanger/trombonist Joseph Bowie en kan zonder meer legendarisch genoemd worden. Hun unieke cocktail van funk, jazz, rock en punk was even opzwepend als vooruitstrevend.
 
Volgens AllMusic creëerde Defunkt “some of the most adventurous sounds of the last quarter of the 20th century”. Miles Davis, Prince en de latere Red Hot Chili Peppers waren fans van het eerste uur.
 
"Saxofonist Vincent Brijs was meermaals met Defunkt op tournee, en nodigt nu op vraag van de Hnita Jazz Club Joseph Bowie en de vaste Defunkt-bassiste Kim Clarke uit om een paar concerten in België te spelen met zijn eigen groep Lucid Lucia als backingband: een kolkende, niet te missen combinatie die gensters belooft", zegt Peter Anthonissen, Hnita vzw, zoon van de legendarische jazz-expert Juul.
 
Op donderdag 23 november om 20.30 uur zijn ze in muziekclub N9 in Eeklo (meer info op https://www.n9.be/nl/concerten/concert/lucid-lucia-defunkt)  en
 

<<  OP VRIJDAG 24 NOVEMBER 2023 om 20.30u in de Hnita-Hoeve, Lostraat 106, 2220 Heist-op-den-Berg.

 

LUCID LUCIA feat. JOSEPH BOWIE & KIM CLARKE (DEFUNKT) (USA-BE)

Joseph Bowie (trombone, zang, percussie) - Kim Clarke (bas) - Vincent Brijs (saxen) -Andrew Claes (saxen en EWI) - Dries Verhulst (gitaar) - Jan Willems (toetsen) - Dries Laheye (bas) - James Williams (drums).

Tickets: 20 euro (basis), 17 euro (Hnitaleden), 10 euro (studenten en -24) - een organisatie van de Hnita Jazz Club.

Tickets via www.hnitajazzclub.be.

In de Antwerpse band Lucid Lucia smelten vrijgevochten saxen, futuristisch klinkende toetsen, monsterlijke baslijnen en funky drumbeats samen, wat resulteert in een vreugdevolle viering van jazz, funk en groove. Lucid Lucia is een band die staat als een huis, een geestverruimende ode aan vrijheid en ritme.

De sound refereert onder meer aan Herbie Hancock’s Head Hunters en aan Miles Davis’ jazzfunk uit de vroege jaren 1970. In 2021 verscheen het titelloze EP-debuut van Lucid Lucia, een jaar later gevolgd door het album Ever-changing Light, beide op het gerenommeerde Belgische label Sdban Records. In de lente van 2022 gaf Lucid Lucia een gesmaakt optreden in Kapel in Herentals in samenwerking met kunstenparcours STORMloop en de Hnita Jazz Club.

Dat het een geslaagd huwelijk wordt tussen Lucid Lucia en de sterkhouders van Defunkt, staat buiten kijf. Qua dansbaarheid én breeddenkendheid zijn ze aan elkaar gewaagd. Joseph “Joe” Bowie werd sterk beïnvloed door zijn oudere broers, trompettist en jazzlegende Lester Bowie en saxofonist Byron Bowie. In 2000 speelde hij een eerste keer in de Hnita-Hoeve met “Bump the Renaissance” van drummer Bobby Previte.

Kim Clarke kreeg ooit een pluim als “de meest funky bassiste in NY”. In 1981 begon ze aan wat een - bij wijze van spreken - 40 jaar durende tournee met Defunkt zou worden. Daarnaast werkte ze samen met artiesten zo divers als Nona Hendryx en saxofonist Joe Henderson.

 www.josephbowie.com, www.kimclarke.mysite.com en www.lucidlucia.com

De concerten van Hnita Jazz Club vinden plaats met de steun van Delen Private Bank.

Lostraat 106, Heist-op-den-Berg, België

Hnita Defunkt Bowie

Deel dit artikel