U bent hier

Hnita Jazz Club : topconcerten op locatie

Heist op den Berg | Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen
15.09.2021 - 16.54u
Door: Herman Gezelle

In afwachting van de feestelijke heropening van de Hnita-Hoeve volgend seizoen, organiseert de Hnita Jazz Club in 2021-22 concerten op verschillende locaties: in cc Zwaneberg, maar ook buiten Heist-op-den-Berg, zoals in samenwerking met het Mechelse kunstencentrum nona.

'In de herfst strijkt de club ook driemaal neer in Staminee De Living in Heist-op-den-Berg, te beginnen met het optreden van Thomas Champagne Random House feat.  Adam O'Farrill (B-VS) volgende week dinsdag 21 september om 20.30 uur. O'Farrill geldt wereldwijd als een van de grootste jazztalenten van het moment, zegt Hnita-protagonist Peter Anthonissen.

'Zo recent als vorige week donderdag wijdde The New York Times een portret aan hem. De krant schreef: "There's little disagreement that Adam O'Farrill is among the leading trumpeters in jazz - and perhaps the music's next major improviser."

O'Farrill is de eerste Amerikaanse gast die we sinds meer dan anderhalf jaar in de club mogen ontvangen. Meer informatie over dit optreden vindt u hieronder. De daaropvolgende optredens die plaatsvinden onder de noemer Hnita Jazz Club @ De Living zijn: op dinsdag 5 oktober de Belgische band John Ghost, en op dinsdag 14 december het duo Greg Cohen (Verenigde Staten, contrabas) en Eleonora Strino (Italië, gitaar en zang). Tickets via hnitajazzclub@outlook.com, info op www.hnitajazzclub.be.

DINSDAG 21 SEPTEMBER om 20.30 uur in
Staminee De Living, Noordstraat 2, Heist-op-den-Berg

THOMAS CHAMPAGNE RANDOM HOUSE feat. ADAM O'FARRILL (B-VS)

Thomas Champagne (altsax)
Adam O'Farrill (trompet)
Guillaume Vierset (gitaar)
Ruben Lamon (contrabas)
Alain Deval (drums)

Tickets: 15 euro (basis), 13 euro (Hnitaleden), 11 euro (jongeren -26).

Een succesvolle ontmoeting tussen een inventief Belgisch jazzkwartet en een van de meest getalenteerde jonge jazzmuzikanten van de New Yorkse scene, dat is Thomas Champagne Random House feat.

Adam O'Farrill. Hun album Tide verscheen op 18 juni bij het Brusselse Igloo Records en kan op veel weerklank rekenen. "Een opname die je keer op keer met steeds weerkerend plezier herbeluistert," aldus Jean-Claude Vantroyen in Le Soir.

De Brusselse altsaxofonist Thomas Champagne (°1978) maakte aanvankelijk naam met het hardbopkwintet The Sidewinders. In 2014 koos hij met het kwartet Random House voor een vrijer en opener geluid, dat soms sferisch en soms groovy aandoet.

Op studiereis in New York ontmoette hij de jonge Amerikaanse trompettist Adam O'Farrill (°1994). Het klikte meteen tussen hen beiden, met een spontane en oprechte samenwerking als gevolg.

O'Farrill is afkomstig van Brooklyn, en stamt uit een muzikale familie. Zo is hij de kleinzoon van Chico O'Farrill, die mee aan de basis van de Afro-Cubaanse jazz lag. In 2014 eindigde hij op de derde plek in de vermaarde Thelonious Monk Institute of Jazz International Trumpet Competition.

In 2020 werd hij door het tijdschrift DownBeat, samen met onder meer saxofonist Shabaka Hutchings, opgenomen in een lijst van 25 artiesten die de toekomst van de jazz mogelijk vorm zullen geven.

O'Farrill heeft een directe en heldere trompetklank die hem in zeer uiteenlopende bands bracht, als van saxofonist Rudresh Mahanthappa, gitariste Mary Halvorson en vibrafonist Mulatu Astatke.
Meer info op www.thomaschampagne.be en www.adam-ofarrill.com.

Het optreden van Thomas Champagne Random House feat. Adam O'Farrill in Hnita Jazz Club @ De Living vormt de start van een minitournee, met op vrijdag 24 september het officiële releaseconcert van Tide in het Brusselse Flagey. De andere optredens vinden in Wallonië plaats: op woensdag 22 september in Jacques Pelzer Jazz Club in Luik, en op zaterdag 25 september in het Maison de la Laïcité in Soignies.

Recente interviews met Thomas Champagne en Adam O'Farrill vindt u onder meer op de site van Jazz'halo:
https://www.jazzhalo.be/interviews/thomas-champagne-tsunami/
https://www.jazzhalo.be/interviews/adam-o-farrill-entretien-avant-la-tournée-de-random-house/.

De concerten van Hnita Jazz Club vinden plaats met de steun van de Vlaamse overheid en Delen Private Bank.  Foto Adam O'Farrill /rr-fb.

imageMeer nieuws

'Bibliotheek Neteland verwent'

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar 14.10.2021 - 11.48u

Serene herdenking voor Korea-soldaat Jan Delen Herentals

Serene herdenking voor Korea-soldaat Jan Delen Herentals
Herentals | Internationaal | Nationaal 14.10.2021 - 10.32u

Kempense Quinten Hermans demonstreert in Amerikaanse slijkstrijd

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen 13.10.2021 - 22.33u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto