Afgelopen zaterdag hebben de meisjes U16-1 van HC ARTEMIS de titel gepakt in hun reeks. Na een 2-3 overwinning tegen KMTHC Mechelen, tweede in hun stand, was de kampioentitel een feit.

Het was een zinderende strijd, gevoerd door een felle keepster als sterkhouder en een mooi staaltje offensieve teamstrategie van HC ARTEMIS. Ze werkten het noodzakelijk derde doelpunt net voor het einde van de wedstrijd overtuigend in de netten.

Voor de meisjes U19-1 van HC ARTEMIS was de kampioentitel al een week eerder mathematisch verzekerd. De coach had de talrijk opgekomen supporters beloofd dat het team voluit zou gaan voor de overwinning tegen HC Leuven, en dat bleek ook op het veld.

De meisjes deden in hun afsluitend wedstrijd van zaterdag de score snel oplopen tot een mooie 6-1 overwinning. Het team toonde speelsters om in de gaten te houden, met een sterke afwisseling in technisch vernuft en slimme tactiek.

Er bestond geen twijfel over dat beide teams van HC ARTEMIS veruit favoriet waren om de titel te veroveren. De meisjes van U16-1 en U19-1 stonden al vroeg in het seizoen onafgebroken aan de leiding en hebben sindsdien hun koppositie niet prijsgegeven.

De goede prestaties van beide teams dit seizoen zijn onder andere te danken aan de doortastende leiding van beide coaches, de felle sportieve doorgroei van de speelsters en de instroom van nieuw talent.

Na afloop van de wedstrijd vierden de meisjes U19-1 hun kampioenschapsfeest met een gezellig diner. Als verrassing werd gezorgd voor een minibus met charmante chauffeur die hen later naar een welverdiende fuif voerde. De meisjes U16-1 brachten ter plaatse al hun overwinningstoost uit.

De Herentalse hockeyclub HC ARTEMIS kijkt terug op een boeiend hockeyseizoen voor al haar jeugdteams in de competitie. De in totaal zeven jeugdploegen van deze jonge club doen het voortreffelijk in de reguliere competitie VHL en onderscheiden zich in een faire strijdlust en een warm clubgevoel op en naast het veld.

Dit zijn de kampioenen:

U16-1: AERTS Lene, DEVRIESE Trees, DIERCKX Tia, DE CAT Julie, HOREMANS Maxime, HOREMANS Ulyana, JANSSENS Michelle, MOONS Lotte , STRAGIER Manon, SOMERS Charlotte, VAN BAEL Marie, VAN DEN BOSCH Daphne, VAN DEN BOSCH Dominique, VAN DEN BOSCH Julie, VAN DYCK Renée, VAN ROY Hannelore, VETS Merle

U19-1: AERTS Gitte, BEIRINCKX Roos, BULCKENS Sien, BUYSSE Dominique, DE CAT Aline, DE CUYPER Roza, DOMEN Marie, EYKENS Katrien, EYKENS Sofie, HEYLEN Floor, LEENDERS Floor, MOONS Sien, ROEVENS Fleur, VAN DEN EYNDE Estée, VAN DEN EYNDE Jill, VAN DONINCK Lore, VAN HEMELEN Julie, VANUXEM Laly,

Coaches : VAN DEN BOSSCHE Els (U16-1) en SCHEFFER Laurent (U19-1). (pp)