De provincie Antwerpen zet sterk in op G-sport, sport voor mensen waarbij het bewegen en beleven net even anders is. Met de lancering van ‘Start to G-hockey’ borduurt het provinciebestuur verder op de succesvolle ‘Start to G-sport’-campagne. Nu krijgen ook sportieve G-hockeyers alle kansen om duurzaam te sporten. Ook sportclubs worden gestimuleerd om een G-hockeywerking op te zetten. Hockeyclub Inter Mol is daar één van en start vanaf woensdag 25 september in samenwerking met Avalympics vzw, de sportregio Zuiderkempen en het provinciebestuur met trainingen G-hockey. Onder impuls van de ‘Start to G-sport’-campagne verdubbelde het aantal sportclubs met een G-afdeling binnen de provincie Antwerpen op enkele jaren tijd tot 222. 

De provincie Antwerpen profileert zich stilaan als dé bakermat voor G-sport. Met tal van initiatieven neemt de kwaliteit van het G-sportaanbod voortdurend toe, zowel in de breedte als in de diepte. Betere G-sport en meer G-sport vormt meer dan ooit het uitgangspunt. Bruno Peeters, gedeputeerde voor sport van de provincie Antwerpen vertelt: “Met de slogan ‘G-sport. Gewoon sporten’ motiveert het provinciebestuur G-sporters tot duurzame sportbeoefening. Daarnaast stimuleren we sportclubs om een G-afdeling op te starten. Tot slot willen we ook een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke beeldvorming rond G-sport want iedereen verdient een sporttoekomst.” 

In 2010 startte het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) van de provincie Antwerpen met een ‘Start to G-sport’-campagne rond drie sporttakken: G-wielrennen, G-tennis en G-badminton. Voorheen was het APB Sport ook al actief rond G-voetbal. In 2012 kwamen er nog eens twee sporttakken bij: G-gym en G-basket. Tal van scholen, clubs en zorginstellingen kregen rond deze sporttakken initiaties, maar ook de nodige logistieke en financiële ondersteuning. Recent lanceerde de provincie Antwerpen tijdens het EK hockey ook G-hockey als sporttak binnen de ‘Start to G-sport’-campagne. 

Maarten Vanuytsel, G-sportmedewerker van de sportregio Zuiderkempen is verheugd dat Hockeyclub Inter Mol mee op de kar van G-hockey springt: “Vanaf 25 september kunnen sportieve G-hockeyers bij Inter Mol terecht voor een wekelijks uurtje G-hockeytraining tussen 14.30 en 15.30 uur. Kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en volwassenen waarbij het bewegen en beleven net even anders is, zijn meer dan welkom om te komen hockeyen op eigen niveau en met professionele begeleiding. Hierbij geven we aan dat de ‘G’ uit ‘G-sport’ staat voor gewoon, goesting, grensverleggend, gelijkwaardig, gescoord maar bovenal genieten.”