U bent hier

Hoe betrouwbaar is een webshop ?

Internationaal | Nationaal
14.01.2021 - 10.57u
Door: Mark Jaspers

'Problemen met onlineaankopen? Beter voorkomen dan genezen!' Dat is het motto van het ECC, het Europees Centrum voor de Consument.

Om die leuze extra in de verf te zetten, is er nu de Webshop Check. Daarmee leer je om zelf in te schatten hoe veilig een webshop is.

Het Europees Centrum voor de consument (ECC) België heeft de handen vol met consumenten die online opgelicht worden. De cijfers van internetfraude blijven elk jaar stijgen, ondanks de inspanningen om consumenten te waarschuwen voor de gevaren van online shoppen en betalen.

Om je als consument te leren op welke dingen je moeten letten als je wilt weten of een webshop veilig is, is er nu een Webshop Check.

Waarom een Webshop Check?

Enkele clicks volstaan om op het internet te kopen. Maar jammer genoeg volstaat hetzelfde aantal clicks ook om bedrogen te worden. Als consument moet je het dus altijd veilig doen.

Check daarom op voorhand of een webshop veilig is. Dat kan via de site doe de Webshop Check.

Tips en goeie raad

De Webshop Check geeft op een toegankelijke manier tips zodat je als consument weet waarop je moeten letten bij een onlineaankoop. Dankzij de tips kan je de website zelf analyseren en beoordelen of die betrouwbaar is.

Check de identiteit
Check het imago
Check de betaalwijze
Check de prijzen
Check de verkoopsvoorwaarden
Check wat u bestelt.

Is er toch nog twijfel over een website uit een ander EU-land? Vraag dan raad aan ECC België op het nummer +32 2 542 33 46. (VRT NWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto