Volgend jaar komt er een nieuwe doorlichting van de gezondheid van de Belg. 10.000 landgenoten zullen een vragenlijst invullen en bij 1.100 Belgen gaat ook een verpleegkundige langs voor een medisch onderzoek.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) hoopt zo een beeld te krijgen van onze gezondheidstoestand en haar beleid daar op af te stemmen.

Volgend jaar houdt het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) op vraag van bevoegd minister Maggie De Block (Open VLD) een nieuwe grote gezondheidsenquête bij de Belgische bevolking.

Ongeveer 10.000 landgenoten, geselecteerd op basis van het rijksregister, krijgen een enquêteur over de vloer die via uitgebreide vragenlijsten peilt hoe we ons voelen en hoe gezond we leven.

De laatste gezondheidsenquête, de zogenoemde Health Interview Survey (HIS), dateert van 2013, volgend jaar komt er een nieuwe. Nieuw is dat de deelnemers deze keer niet alleen vragenlijsten moeten invullen.

Op vraag van minister De Block zullen ongeveer 1.100 mensen ook medisch onderzocht worden, een Health Examination Survey (HES). Er komt een verpleegkundige bij hen thuis om hun lichaamsomtrek, gewicht, lengte en grijpkracht te meten en een bloedstaal te nemen. (VRTNWS)