Sinds 1 januari 2013 gelden er nieuwe geluidsnormen. Graag meer weten? Kom op vrijdag 3 mei om 19.30 uur naar de infoavond ‘nieuwe geluidsnormen’ in Schouwburg Rex, Smallestraat 2. Inschrijven hoeft niet. De toegang is gratis. Iedereen is welkom. De infoavond is een initiatief van de jeugddienst in samenwerking met de Molse Jeugdraad Mikpunt. Het gemeentebestuur nodigt uitdrukkelijk alle verantwoordelijken van de verenigingen, fuiforganisatoren en horeca-uitbaters uit van zowel onze gemeente als Balen en Dessel.

Programma

  • Inleiding door schepen van jeugd en cultuur, Paul Vanhoof
  • Toelichting VLAREM-wetgeving & demonstratie en technische uitleg geluidsmeter 10Eazy, door Michel Schellens, Provinciaal Instituut voor Hygiëne
  • ‘Wat is de bevoegdheid van de politie?’, door commissaris Koen Van Gompel, sectie milieu.

Het einde is voorzien om 22 uur.

Nieuwe geluidsnormen

Voortaan gelden overal in Vlaanderen, en dus ook in onze gemeente, nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten. De regelgeving over het maximale geluidsniveau geldt voor alle muziekactiviteiten die toegankelijk zijn voor publiek en waar elektronisch versterkte muziek wordt gespeeld. Voor sommige aanvragen moet je bij de milieudienst zijn in ’t Getouw.