Op zondag 31 december trekken heel wat kinderen door de straten van Olen. Met enkel een zangzak en hun stem gaan zij van deur tot deur om wat snoep of een centje bij elkaar te zingen.

Om de kinderen warm te maken voor deze traditie, werkte de jeugdraad van Olen een zangboekje uit met gekende en minder gekende liederen. Ter ondersteuning werden de wat minder gekende liedjes ook als YouTube filmpje online gezet.

Samen met Kempens Karakter* werd ook een kleine en grote zangzak ontworpen die met behulp van een app tot leven kan komen. Bij dit pakket hoort ook een affiche die op het raam gehangen kan worden van de huizen waar kinderen welkom zijn.

Deze zakken duiken in heel de regio op bij vierjarigen, maar in Olen kregen alle schoolgaande kinderen een zangzak.

De jeugdraad was super blij te zien dat de scholen enthousiast aan de slag gingen en vele kinderen ook thuis uit volle borst de liederen inoefenden. We verwachten dus veel kinderen te zien in onze straten op zondag 31 december.

De Chiro's Olen-Centrum en Achter-Olen zullen de kinderen alvast warm ontvangen met een gratis tasje chocomelk.

*Kempens Karakter is een samenwerkingsverband van de gemeenten Berlaar, Grobbendonk, Heist-op- den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar.