Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hoever staat cyberbeveiliging bij stad Herentals?

cyberaanval

De stad Diest is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. "Al onze stadsdiensten liggen plat", bevestigde burgemeester Christophe De Graef aan VRT NWS.

Hackerscollectief Play zit achter de cyberaanval op de stad Antwerpen. Dat zegt de groep zelf op haar website op het darkweb en onderzoek van VRT NWS bevestigt dat.

"Play zou bij de aanval meer dan 500 gigabyte aan data veroverd hebben en dreigt ermee die op 19 december publiek te maken, als de stad Antwerpen geen losgeld betaalt", zegt VRT NWS-journalist Tim Verheyden.

Mien Van Olmen : 'Cybercriminaliteit vormt een serieuze bedreiging'

Een bezorgde Herentalse burgemeester Mien Van Olmen (CD&V)  : 'Cybercriminaliteit neemt toe en wordt steeds professioneler, het vormt een serieuze bedreiging. Geen enkele maatregel is helaas 100% afdoende en daardoor is elke organisatie kwetsbaar.

We zijn ons goed bewust dat ook onze stadsdiensten kwetsbaar zijn.  Beveiliging tegen cybercriminaliteit is daarom een constante strijd die we hier voeren.'

'Zeer weinig detailinformatie : we blijven zeer alert'

'Over de cyber-aanvallen in Antwerpen en Diest, beschikken we over zeer weinig detailinformatie', vervolgt Mien Van Olmen. 'Dit wordt niet publiekgemaakt om de zwaktes van het systeem niet openbaar te maken. Maar dit maakt ook dat wij helaas ook niet echt lessen kunnen trekken uit deze incidenten.  We blijven alles met volle aandacht volgen in samenwerking met o.a. de VVSG en de CCB.'

Mien Van Olmen (links)

Mien Van Olmen (links)

AC

AC Herentals

cyberaanval

Deel dit artikel