U bent hier

Hof van Eisterlee : '4e generatie eerlijke keuken en streekgebonden gerechten'

Grobbendonk
19.09.2014 - 01.02u
Door: Herman Gezelle

Aan de Eikenlei 97 in het rustige Grobbendonkse gehucht Eisterlee langs het immens populaire Kempens fietsknooppuntennetwerk is recent het prachtig gerennoveerde Hof van Eisterlee geopend.  Sinds begin deze maand draagt chef-kok Robin Wouters (26) als zaakvoerder er fier z'n toque.  Robin zet zo een familiegeschiedenis van 4 generaties verder.  De jonge ondernemer presenteert met z'n sympathiek team een eigentijdse Kempense keuken met streekgebonden dagverse producten.

Chef-kok Robin Wouters : 'We serveren enkel ambachtelijk huisgemaakte gerechten zoals onze vidée, kroketten, pasta's, enz.  Onze ijsroom komt van de bekende De Hoeve uit Pulle.  Midden oktober presenteert Hof van Eisterlee ook een uitgebreide wildkaart met lokale kwartel uit eigen kweek, eend, Kempense fazant, een regionale wildragoût en everzwijn uit de Ardennen.  Dus een uitgebreide keuze op de kaart met enkel kwaliteitsvlees.  

Bert Embrechts van Vinhmm uit Herentals levert de bijhorende wijnen.  Arijs uit Herentals bezorgt ons de dagverse vis en de heerlijkste schelpdieren zoals onze Zeeuwse mosselen.'

Rijke geschiedenis van Hof van Eisterlee

Zaakvoerder Robin Wouters vervolgt : 'Ooit was  Hof van Eisterlee een herberg en rustplaats voor trekpaarden die de boten over de oude vaart trokken. Daarna werd het als boerderij gekocht door mijn overgrootouders Louis Steijnen en Maria Hanseeuw.  Ze hebben het pand omgebouwd tot café-restaurant De Mutsaert. Dit hebben zij 13 jaar met succes uitgebaat, om het daarna voor 36 jaar te verhuren.
Vanaf begin 2014 is het pand terug in handen van mijn ouders Mieke en Jan. Na 8 maanden hard werken en een grondige renovatie is de zaak volledig klaar onder de nieuwe naam Hof van Eisterlee, genoemd naar het grondgebied waar het gelegen is.

Bij ons kan u terecht voor een drankje, kleine snack, of uitgebreide maaltijd. Of eet u liever een pannenkoek of een ijsje?   Of hebt u iets te vieren? Communiefeest, verjaardagsdiner,… Wij hebben een apart zaaltje voor 45 personen, of veranda. U kan vrijblijvend een offerte aanvragen voor een menu of buffet. 

Wij hebben ook gedacht aan de mensen die met een elektrische fiets rijden, zij kunnen hun fiets opladen aan ons oplaadpunt. Er is overigens ook een ruime parking voor de mensen die liever toch met de wagen komen.  Iedereen is van harte welkom.'   Foto's Guy Verellen / Nnieuws.

imageMeer nieuws

HYC dit weekend

HYC dit weekend
Herentals | Neteland 24.11.2017 - 14.19u

Nationale en Provinciale voetbalwedstrijden dit weekend

Kempen regio | Neteland 24.11.2017 - 14.14u

Maatregelen steunzones creëren al meer dan 4.300 jobs

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 24.11.2017 - 08.57u

Valiente en GD Brands veroveren Canarische eilanden en Vlaanderen met exclusieve ijsemmers

Valiente en GD Brands veroveren Canarische eilanden en Vlaanderen met exclusieve ijsemmers
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.11.2017 - 03.19u

Koetshuis Le Paige is verkocht

Koetshuis Le Paige is verkocht
Herentals 23.11.2017 - 19.41u

Heffing op zonnepanelen blijft tot 2020

 Heffing op zonnepanelen blijft tot 2020
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 23.11.2017 - 17.57u

Annelies Beck wint GP Jan Wauters

Annelies Beck wint GP Jan Wauters
Vlaanderen 23.11.2017 - 14.58u

Crooner Hanz Duval met nieuwe CD 'Oldies and more'

Crooner Hanz Duval met nieuwe CD 'Oldies and more'
Herentals | Neteland 23.11.2017 - 14.56u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto