Op woensdag 12 april wordt de Hoge Mouwtunnel van de Noord-Zuidverbinding tussen Geel en Kasterlee (N19g) afgesloten voor alle verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal dan onderhoudswerken in de tunnel uitvoeren en de brandweerzones Kempen en Taxandria maken van de sluiting gebruik om een interzonale interventie-oefening te houden.

Omdat de tunnel volledig dichtgaat en er dus geen verkeer mogelijk is, wordt de N19g afgesloten tussen Geel en Kasterlee. Het verkeer wordt omgeleid via de N19.

Onderhoudswerken en brandweeroefening
De tunnel wordt tijdelijk afgesloten voor beperkte herstellingswerken en onderhoudswerken zoals het reinigen van de tunnelbekleding. Daarnaast wordt er door het Vlaams Tunnel- en Controlecentrum (VTC) verder gewerkt aan de installatie van een nieuw softwaresysteem voor een geïntegreerd beheer van de Hoge Mouwtunnel.

Tijdens de recente tunnelsluiting van 2 maart werd de nieuwe software geïnstalleerd, op 12 april worden er testen uitgevoerd om te kijken of alle onderdelen en mechanismen van de tunnel correct werken.

De brandweerzones Kempen en Taxandria zullen tijdens de sluiting een interzonale interventie-oefening houden in de tunnel. Bij deze oefening wordt een vrachtwagenbrand in de tunnel gesimuleerd. Dergelijke oefeningen zijn nodig en nuttig om de hulpdiensten de nodige ervaring te laten opdoen zodat men bij reële incidenten, goede en gecoördineerde hulp kan bieden.

Verkeer Geel-Kasterlee via N19
Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken vindt de tunnelsluiting plaats tijdens de paasvakantie, op woensdag 12 april. Tussen 9.00 uur en 23.00 uur wordt de Noord-Zuidverbinding (N19g) volledig afgesloten tussen de aansluiting op de ring in Geel en het kruispunt met de Lichtaartsebaan (N123) in Kasterlee. Het verkeer wordt omgeleid via de N19.