Vlaams minister voor jeugd Benjamin Dalle (CD&V) maakt €8,5 miljoen vrij voor jeugddomein De Hoge Rielen in Lichtaart.

Dat geld zal gebruikt worden voor elf projecten om gebouwen op het domein te renoveren.  'Het gaat om de grootste en oudste gebouwen met in totaal 260 bedden', weet Bert Mellebeek, directeur De Hoge Rielen.

De minister investeert de komende jaren in totaal €30 miljoen uit het relancefonds om de jeugdinfrastructuur in Vlaanderen te verbeteren. De grootste hap uit het budget gaat naar De Hoge Rielen.

Een ander belangrijk deel van het geld gaat extra tenten en kampeermateriaal en gratis energiescans. Daarnaast komt ook een projectoproep voor lokale jeugdorganisaties.

"Historische investering"

"De coronacrisis heeft nog meer dan ooit duidelijk gemaakt hoe belangrijk vrije tijd is in het leven van jongeren. Ruimte en infrastructuur is daarbij essentieel", zegt  Dalle.

"Ter vergelijking: alle jeugdwerkingen samen kosten de Vlaamse overheid jaarlijks €33 miljoen. Dit is dus zeker een historische investering, die ervoor moet zorgen dat nog meer kinderen en jongeren kunnen genieten van een zorgeloze vrije tijd in de meest optimale omstandigheden." (d) Beelden Hoge Rielen/N.