Het verblijfsdomein De Hoge Rielen in Lichtaart heeft zaterdag toelichting gegeven aan de vrijwilligers van de weekendploeg over een nieuw systeem dat eraan komt.

De Hoge Rielen heeft drie vrijwilligersploegen. De Europese en de educatieve vrijwilligers zijn op weekdagen aanwezig. "In het weekend kunnen we rekenen op een dertigtal mensen", vertelt directeur Bert Mellebeek.

"Zij staan het vaste personeel bij met de dagelijkse werking. We willen die ploeg hervormen en meer concrete taken geven, zoals het café openhouden en geleide wandelingen organiseren. Daarnaast is het ook de bedoeling om tegen 2019 het aantal personen in de weekendploeg uit te breiden tot 70 à 80 vrijwilligers. Met de verruiming hopen we de samenwerking tussen het personeel en de vrijwilligers te verhogen."

Toch heerst er wat ongerustheid, maar dat is volgens de directeur nergens voor nodig.

"De weekendvrijwilligers die er nu zijn, mogen blijven. Ze krijgen de keuze om over te stappen naar het nieuwe systeem. Er vallen geen ontslagen. Eind dit jaar starten we een campagne om extra vrijwilligers te vinden. Kandidaten die zich nu al willen melden, kunnen dat via onze website", besluit Mellebeek. (pb)

www.dehogerielen.be