Het noordelijke eiland Hokkaido Japan is getroffen door een zware aardbeving van 6,7 magnitude. Dat meldt het Amerikaans geologisch instituut US Geological Survey. Het epicentrum van de beving lag ten zuidoosten van de stad Sapporo, op het noordelijke eiland Hokkaido. Er wonen enkele Vlamingen in hoofdstad Saporro, oa. de uitbaters van biercafé Dog of Flanders.

De beving deed zich voor op een diepte van zo'n 40 kilometer. Er is geen tsunami-alarm afgekondigd. Wel wordt gewaarschuwd voor naschokken, die mogelijk ook krachtig kunnen zijn.

Of er slachtoffers zijn gevallen en hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk. Sapporo, de hoofdstad van de prefectuur Hokkaida, heeft ongeveer 2 miljoen inwoners. De beving vond daar plaats midden in de nacht, iets na 3 uur plaatselijke tijd.

Mensen die in oude huizen wonen, krijgen de raad hun woning te verlaten. Ze moeten zaklampen of gsm's meenemen, want onder meer in de stad Sapporo is de stroom uitgevallen.

Volgens de Japanse nationale omroep NHK zou de aardbeving geen impact hebben gehad op de kerncentrale van Tomari.  Kijk LIVE NHK hier.

De beving vond daar plaats midden in de nacht.  (VRTTNWS)