De Amerikaanse zwemster en latere Hollywoodster Esther Williams is op 91-jarige leeftijd in Beverly Hills overleden.  Williams werd op 8 augustus 1923 geboren in Inglewood, vlakbij Los Angeles. Vanaf haar achtste begon ze te zwemmen. Negen jaar later won ze bij een nationale competitie de 100 meter vrije slag.

De zwemster zou deelnemen aan de Olympische Spelen van 1940, maar die werden vanwege de Tweede Wereldoorlog afgelast. Ze lanceerde zich daarop in de showbizz, waar ze deelnam aan het waterspektakel 'Aquacade' van Billy Rose. Met die andere zwemkampioen Johnny Weismüller aan haar zijde vertoefde ze in goed gezelschap.

Grote successen
Daarop belandde Williams in de filmstudio's van Metro-Goldwin-Mayer. Haar eerste rolprent was 'Andy Hardy's Double Life' uit 1942, één van de zeldzame films waarin ze niet de rol van een zwemster speelde. Andere films waren 'Bathing Beauty' en 'Neptune's Daughter'. In de jaren veertig en vijftig kende ze grote successen met haar rollen.  Na haar filmcarrière lanceerde de actrice zich met wisselend succes in de bouw van zwembaden en de verkoop van zwempakken. Zij trouwde drie keer. (foto MGM / NBC)