Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hondentrimmer Ingrid Collin volgt haar hart : 'Van El Toro naar Mi Amigo met passie'

Trimsalon Ingrid

Na een succesvolle carrière in de horeca (Tapasbar El Toro in Herentals en Espana) volgt Ingrid Collin nog meer haar hart door zichzelf om te scholen tot hondentrimmer.

In haar gloednieuwe salon Mi Amigo aan de Olensteenweg in Lichtaart verzorgt ze haar geliefde viervoeters met veel passie én vakkennis. 

“Mijn liefde voor dieren is er altijd geweest. In El Toro zorgde ik er altijd voor dat de hondjes allereerst drinken hadden”, onderstreept Ingrid. “Na twee zware ingrepen aan mijn rug moest ik de horeca vaarwel zeggen.

Samen met mijn partner Peter gaf ik met de nodige spijt in het hart de zaak over. Om dan mijn échte passie te volgen: het verzorgen van dieren. Ik beet me door de 2-jarige opleiding van hondentrimmer, die best zwaar was. Soms waande ik me een veearts, bij het bestuderen van alle rassen, vachtsoorten, virussen, bacteriën... Vooral het eerste jaar lag de salontafel vol dikke boeken.”

“Mijn stage deed ik in een salon in het Limburgse Genk, waarvan de zaakvoerder 34 jaar ervaring heeft. Ik ben er anderhalf jaar blijven werken en deed er uiteraard veel praktijkkennis op, leerde er met alle mogelijke karakters werken.

Ik heb er een groot en divers pakket know-how en vaardigheden meegekregen, die ik nu volop inzet in mijn eigen zaak. Je kunt hier terecht voor de hele verzorging van je oogappel: wassen, buikje scheren, nagels knippen, balsem op zetten... Alles wordt met veel liefde gedaan.

'Mi amigo', 'mijn vriend', dekt dus volledig de lading en we verwijzen ermee naar ons geliefde Spanje. Dankzij de praktijkervaring in het gereputeerde trimsalon in Genk en het jarenlang volgen van de hondenschool, kan ik mijn klanten ook bijstaan in het coachen van hun dieren”, besluit een enthousiaste Ingrid. 

ingrid.collin12@icloud.com - boekingen 0478 97 54 54

Foto's & vid  Johan Temmerman / red. BaLa / Guy Verellen / NNieuws.

URL

Olensteenweg 20, Lichtaart, België

Trimsalon Ingrid

Deel dit artikel