U bent hier

Hoogste dreigingsniveau in Utrecht na schietpartij met 3 doden, mogelijk terroristisch motief

Internationaal
18.03.2019 - 11.03u
Door: Herman Gezelle

In de Nederlandse stad Utrecht zijn meerdere gewonden gemeld na een schietpartij in een tram. Er wordt momenteel een klopjacht gehouden op de dader, die nog op de vlucht is.

Een terroristisch motief wordt niet uitgesloten.

Het dreigingsniveau is in Utrecht naar 5 opgetrokken, dat is het hoogste niveau.(VRTNWS volg de live blog).

Ook in de Herentalse zusterstad IJsselstein heerst dreigingsniveau 5 en controleert de politie alle toegangswegen. Het tramverkeer uit IJsselstein stopt in Utrecht. Verder reizen kan met behulp van pendelbussen die zijn ingezet. (IJsselstein 2.0).

Update 14.30u NOS : 3 doden, 9 gewonden - dader 37-jarige verdachte Gökmen Tanis

In Utrecht zijn bij een aanslag zeker drie doden gevallen door schoten. Dat heeft burgemeester Van Zanen bekendgemaakt. Er zijn negen gewonden.

Onduidelijk is nog wat er precies is gebeurd, maar volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft het incident alle kenmerken van een terroristische aanslag. Eerder was bekend dat er was geschoten in een tram.

De dader, de 37-jarige verdachte Gökmen Tanis, is voortvluchtig. De gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie adviseren inwoners van de gemeente Utrecht om voorlopig binnen te blijven. Ze sluiten nieuwe incidenten niet uit. (Foto politie Utrecht).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto