Veiling Hoogstraten cv maakt vandaag haar nieuwe logo bekend. Het beeldmerk toont een
blad waarbij de nerven de letter H vormen als verwijzing naar Hoogstraten. Het nieuwe logo
is een vertaling van een strategische reflectie op het merk, waarbij de persoonlijkheid en essentie
van het merk scherper gesteld werden.

Meer dan ooit wil de coöperatie een kwaliteitsreferentie zijn en een expert in groenten en fruit. Het nieuwe beeldmerk toont het merk Hoogstraten als betrouwbare partner binnen de sector. De grafische eenvoud van het logo zorgt voor een optimale inzetbaarheid.

Samen met het nieuwe logo verandert ook de naam naar Coöperatie Hoogstraten cv.

Het opvoeren van "coöperatie" in de naamgeving verwijst naar een duidelijke strategie die gericht is op een bundeling van het aanbod met ruimte voor individueel ondernemerschap. Hiermee wordt het belang van onderlinge samenwerking in een steeds veranderend ondernemersklimaat onderstreept.

De invloeden van globalisering en internationalisering zijn steeds meer voelbaar. De afzetmarkt verandert voortdurend. Met Europa als actieradius zetten we Hoogstraten vanaf nu in de markt als corporate brand.

Het succesverhaal van de aardbeien wordt doorgetrokken naar alle producten binnen de coöperatie. Aangezien we een filosofie cultiveren waarin kwaliteit en voedselveiligheid centraal staan, blijven ze vasthouden aan de kwaliteitslabels Flandria voor de groenten en Hoogstraten voor het zachtfruit.

De verandering maakt onderdeel uit van een herdefiniëring van ons merkenbeleid. Als vertegenwoordiging van alle telers is de raad van bestuur vanaf het begin zeer betrokken geweest. Tijdens een intensief traject werden de identiteit en kernwaarden van de coöperatie hernoemd. Coöperatie Hoogstraten cv vertaalt het coöperatief gedachtegoed dagelijks naar haar kernwaarden: vertrouwen, expertise, passie, gezondheid en klantgerichtheid.

Die waarden krijgen vorm in een nieuwe, frisse en eigentijdse huisstijl.

Het beeldmerk toont een blad waarbij de nerven de letter H vormen. De dynamische vorm en curve van het logo refereren naar de open attitude van Hoogstraten, dit in frisse en natuurlijke kleuren. Het letterlogo is functioneel en modern waardoor het een eenheid vormt met het afgeronde beeldmerk.