Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hoogstraten kiwibessen zijn heerlijk gezond, het beste van onze bodem!

Kwibessen
Na 10 maanden wachten, zijn ze er eindelijk weer: heerlijke kiwibessen van bij ons. Kiwibes? Wat is dat nu ook alweer? De kiwibes is een kleine kiwivrucht met zoet vruchtvlees en een lichtbittere schil. Je kan hem met schil en al opeten. Geniet er snel van, want het kiwibesseizoen duurt niet lang. Enkel in september en oktober zijn de kiwibessen beschikbaar.

Superfruit van hier, hapklaar plezier

De kiwibes mag er dan wel exotisch uitzien, maar toch wordt hij in België en Nederland geteeld en verkocht onder het Hoogstraten label. Door middel van de juiste teelttechniek, heeft de kiwibes niet zo een warm klimaat nodig als zijn grote broer de kiwi en kan hij dus lokaal geteeld worden.

Het nieuwe schooljaar kan gezond van start gaan, want de kiwibessen zijn echte opkikkers voor jong en oud door zijn hoge vitamine C-gehalte. In vergelijking met een appel, ligt het vitamine C-gehalte tot wel 50 keer hoger. Afhankelijk van het ras, bevatten ze 40 tot 165 mg/100g vitamine C.

Kiwibes, de perfecte smaakmaker in je keuken

De kiwibes is het perfecte ingrediënt voor gerechten in de dagelijkse keuken. Dankzij de prachtige zoetzuurbalans van het uitgesproken sappige, zoete vruchtvlees en het licht bittere van de schil leent dit stukje fruit zich zowel voor hartige als zoete bereidingen.

Ze zijn ook lekker als ze worden toegevoegd aan yoghurt, ijs of andere desserten. Uiteraard kan je ze ook vers en ongeschild als tussendoortje eten. De mogelijkheden zijn eindeloos! Op zoek naar inspiratie? Neem eens een kijkje op onze website: https://www.hoogstraten.eu/recepten.

Een kleine tip

Hoe merk je dat kiwibessen rijp zijn om te eten? Ze voelen zacht aan zoals hun grote broertje de kiwi en zijn donkerder gekleurd dan onrijpe vruchten.

Benieuwd naar zijn smaak? Ga dan zeker op zoek naar dit hapklare en veelzijdige energiebommetje. Kiwibessen zullen al zeker beschikbaar zijn bij Colruyt, Okay en Spar.

Hoogstraten, België

Kwibessen

Deel dit artikel