Lopen, wandelen en proeven tijdens de mooiste boerderijentocht van het land. Op zondag 23 oktober strijkt de Aveve Farm Run & Walk neer in Hoogstraten, het hart van de aardbeienteelt.

Inschrijven kan vanaf nu. Groene Kring, de grootste organisatie voor jonge land- en tuinbouwers, verzorgt opnieuw de landbouwbeleving op de evenementen.

De Aveve Farm Run & Walk is als het ware de landelijke tegenhanger van de gekende Urban Trail, die heel populair is in Antwerpen. Lopers en wandelaars kunnen kennismaken met de moderne en dus ook duurzame boerenstiel, op zoek naar de bron van wat op ons bord ligt.

Op 24 april vond in Borgloon de felgesmaakte eerste editie plaats. "Een schitterende tocht door een uniek landschap en door landbouwbedrijven waar je anders nooit komt", was een vaak gehoorde reactie bij de deelnemers. "Dit evenement was af."

Dit najaar verhuist de Aveve Farm Run & Walk van Haspengouw naar de Noorderkempen.

Verschillende landbouwbedrijven in en om Hoogstraten zullen op zondag 23 oktober hun poorten openzwaaien voor lopers en wandelaars en hen laten proeven van al het lekkers dat ze te bieden hebben. Er staan tochten van 8 en 12 km op het programma. Groene Kring voorziet opnieuw de landbouwbeleving en wil zo graag de burger duidelijk maken hoe mooi het platteland wel is.

De lopers kunnen vrij starten tussen 9u en 10u15. De wandelaars mogen tussen 10u30 en 13u aan hun tocht vol beleving langs de Kempische boerderijen en velden beginnen. Aan de finish worden alle deelnemers opgewacht met een leuke goodiebag van Aveve.

PRAKTISCHE INFO AVEVE FARM RUN & WALK HOOGSTRATEN:
Programma zondag 23 oktober :

RUN:
08u00: opening registraties en afhalen borstnummer
09u00-10u15: vrije start

WALK:
10u00: opening registraties en afhalen polsbandjes
10u30-13u00: vrije start

Meer info en inschrijvingen: www.avevefarmrunandwalk.be