De 3 vrouwen die tien jaar zijn vastgehouden in een huis in Cleveland, werden geregeld met touwen en kettingen vastgebonden. De politie heeft dat gezegd na onderzoek in het huis. Menselijke resten zijn er niet gevonden.

De euforie over de ontdekking van de vrouwen gaat hand in hand met algemene verbazing over hoe het mogelijk is dat hun gevangenhouding zo lang kon duren in een gewone woonwijk.

Sommige buurtbewoners hebben gezegd dat ze politie hebben ingelicht over verdachte activiteiten in het huis, maar de politie spreekt dat tegen. De politiechef van Cleveland zei dat er in de afgelopen tien jaar geen enkele telefoontje van die strekking is binnengekomen.

De drie verdachten van de ontvoering en gevangenhouding worden later vandaag voorgeleid.

Achtertuin

De bevrijde vrouwen maken het naar omstandigheden goed. Ze werden slechts af en toe gelucht in de achtertuin van het huis in de wijk West Side.

De zus van een van de vrouwen heeft een verklaring afgelegd. Ze bedankte voor de steun in de afgelopen jaren. Ook riep ze de media op om hun privacy te respecteren.

Aanvankelijk zou Amanda Berry zelf een verklaring afleggen, maar dat ging op het allerlaatste moment niet door. Berry is volgens haar zus nog niet in staat om over de zaak te praten.