U bent hier

Hoteleigenaars De Swaen slachtoffer van oplichting door ‘buitenlandse investeerder’: politie zoekt getuigen

Herentals
20.03.2019 - 17.24u
Door: Herman Gezelle

De eigenaars van hotel De Swaen aan de Belgiêlaan werden eind februari opgelicht door een buitenlandse oplichtersbende. Het misdrijf werd dinsdagavond vertoond in het opsporingsprogramma 'Faroek Live' op VTM, in de hoop dat getuigen zich melden bij de politie.

Vals geld

Op 28 februari van dit jaar kwam een vertrouwenspersoon controleren of de eigenaars van De Swaen genoeg cash geld hadden om de commissie van de makelaar te betalen.

Tijdens dat bezoek verwisselde de oplichter het echte geld in een envelop met vals geld. De slachtoffers hadden helemaal niets door, en roken pas argwaan toen de man naar buiten ging en het op een lopen zette in de Augustijnenlaan.

Net daarvoor passeerde een man het hotel. Op camerabeelden leek hij binnen te kijken en oogcontact te maken met de oplichter. De man maakte mogelijk deel uit van de oplichtersbende, maar daar zijn de speurders niet zeker van. Mogelijk is hij een belangrijke getuige in deze zaak.

De politie vraagt alle mogelijke getuigen van het voorval te bellen naar het gratis nummer 0800/30.300 of te mailen naar opsporingen@police.belgium.eu voor tips. (pol)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto