Hout Luyten uit Morkhoven neemt zondag 2/10 aan de Open Bedrijvendag. Tijdens je bezoek kan je niet alleen de hoogtechnologische machines aan het werk zien. Hout Luyten Morkhoven steunt een interessant project rond spelen en voorlezen voor kinderen.

Ideeën voor binnen en buiten! Met die slogan neemt Hout Luyten uit Morkhoven zondag deel aan de Open Bedrijvendag.

Hout Luyten bestaat al sinds de oprichting in 1918 toen Denis Luyten het familiebedrijf boven de doopvont held.

Al vier generaties lang straalt de familie Luyten de liefde voor hout uit.

Zondag krijgt de bezoeker alvast een blik achter de schermen van de nieuwe bedrijfshal. Het machinepark werd gemoderniseerd met o.a. een CNC machine, een opdeelzaag en kantverlijmer, een 4-zijdige schaafmachine, een speedcut die daktimmerhout op maat schuin of rech aanzaagt,

Hout Luyten voert 'duurzaam ondernemen' hoog in het vaandel en bezit de labels PEFC en FSC.

Zondag krijgt iedereen een drankje aangeboden en per gezin wordt een goodiebag voorzien met nuttige geschenkjes. Je kan ook een hapje nuttigen. Er is kinderanimatie en je kan deelnemen aan een wedstrijd.

Met de opbrengst van de catering steunt Hout Luyten een project van leerlingen van de Hoge School Kempen. Die werken rond spelen en voorlezen aan huis voor kinderen uit kansarme gezinnen. De medewerkers van Hout Luyten willen een verteltas met dvd, handpop aankopen en op het einde van het jaar aan de kansarme kinderen een pick-nick aanbieden.

Je vindt Hout Luyten aan de Molenstraat 52 in Morkhoven.

Meer info: www.houtluyten.be