Familiebedrijf Hout Luyten uit Morkhoven is door het bestuur van Voka Kempen West verkozen tot winnaar van de LON-award Voka Kempen West 2016. Voorzitter Frederick Jonckheere maakte dit nieuws bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van het lokale ondernemersnetwerk op Verloren Maandag in Link21. Hout Luyten is hierdoor het eerste bedrijf dat op vrijdag 10 juni meedingt naar de Prijs Ondernemen 2016.

De meer dan 100 aanwezigen op de Nieuwjaarsreceptie van Voka Kempen West, het Lokale Netwerk van Voka - Kamer van Koophandel Kempen met bedrijven uit de regio Grobbendonk, Herentals, Herenthout en Vorselaar kregen de primeur.

Winnaar Hout Luyten is een familiebedrijf dat al bijna honderd jaar actief is in de Kempen. 'Met Fons Luyten en zijn dochters Charlotte en Florence staat intussen al de 3de en 4de generatie aan het roer van het bedrijf', vertelt Frederick Jonckheere, voorzitter van Voka Kempen West.

'Ook deze nieuwe generaties blijven persoonlijk en klantvriendelijk contact hoog in het vaandel dragen. Hout Luyten is ook een bedrijf dat met een open en innoverende visie aan de toekomst werkt. Dit door gestaag te investeren in kwalitatieve en duurzame producten en recent nog in een nieuwe bijkomende toonzaal.

Ook neemt het bedrijf zijn maatschappelijke rol ernstig door de voorbije jaren bij te dragen aan tal van maatschappelijke projecten.

En tot slot zijn met dochters Charlotte en Florence twee sterke jonge vrouwen actief in het bedrijf. Dames die de onderneming naar de volgende generaties wensen te loodsen. Kortom een LON-award winnaar om opnieuw zeer fier op te zijn.'

Mooi om het nieuwe jaar in te zetten
Voor Fons Luyten, zaakvoerder van Hout Luyten uit Morkhoven, komt de LON-award Kempen West als een complete verrassing. 'We hadden dit helemaal niet verwacht', zegt hij. 'Het is erg mooi om op zo'n manier het nieuwe jaar in te zetten. Ik wil alle collega-ondernemers danken die op Hout Luyten gestemd hebben en ook mijn vrouw danken voor haar inzet, want door haar staat het bedrijf nu waar het staat.

Het is overigens een schitterend moment om deze prijs te krijgen, want binnenkort bestaan we 100 jaar. Bovendien staat de vierde generatie klaar om het bedrijf over te nemen. Onze oudste dochter Charlotte draait al vijf jaar mee in de zaak en de jongere dochter Florence zet haar eerste stappen in het bedijf.'

Vijf winnaars
De LON-awards van Voka Kempen gaan naar ondernemingen die al jarenlang onafgebroken bijdragen aan de welvaart en het welzijn van onze regio. Vaste waarden, bedrijven die op en top Kempens ondernemerschap uitstralen.

'Het zijn de LON-besturen zelf die een short-list opstellen van bedrijven uit hun regio die aan deze voorwaarden voldoen', legt Jan Hendrickx, algemeen directeur van Voka uit. 'Het zijn dus de ondernemers zelf die nomineren. Uit deze short-list van ondernemingen kiest onze professionele jury dan de winaar van de LON-award.

De volgende weken zullen ook de overige LON's hun winnaars bekend maken. In juni maken dan de vijf LON-winnaars onder elkaar uit wie uiteindelijk de Prijs Ondernemen 2015 in de wacht sleept.'

Op de groepsfoto : Frederick Jonckheere, voorzitter van Voka Kempen West, familie Luyten mama Vicky, dochter Florence en Fons Luyten. Dochter Charlotte kon er niet bij zijn.

Foto's Guy Verellen / NNieuws.