Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Houtskeletbouwspecialist Ecohuis wint Het Hart voor Ondernemers 2023

Ecohuis

De Kempense houtskeletbouwexpert Ecohuis sleepte zopas de award Het Hart voor Ondernemers van UNIZO Neteland in de wacht. “Deze prijs is de kers op de taart van het duurzame en innovatieve traject dat we de afgelopen decennia aflegden” aldus een trotse Ecohuis-zaakvoerder Gert Mertens.

Nagelbijten tot het einde

“Samen met de twee andere genomineerden, Kempische Rijscholen en EMDS Belgium, wachtten we vol spanning op de uitslag”, blikt Gert Mertens terug. “We waren in eerste instantie al verbaasd over onze nominatie en zo mogelijk nog verbaasder toen we hoorden dat we gewonnen hadden.”

Uitbreiding naar Oost- en West-Vlaanderen

Toch is  deze bekroning allerminst toeval. Het Kempische bedrijf legde de afgelopen decennia een mooi groeiverhaal voor. “Het begon allemaal in onze bakermat Herentals, maar sinds dit jaar openden we ook een filiaal in Maldegem, op de grens van Oost- en West-Vlaanderen. Zo boren we een nieuw klantenpubliek aan.

Bovendien zijn we uitgegroeid van een bedrijf dat alleen houtskeletwoningen op maat bouwt tot een fullservicebedrijf dat ook oplossingen aanbiedt voor woninguitbreidingen, gespecialiseerd is in modulaire units en ook nog eens zelfbouwpakketten voor de constructie van onder meer poolhouses aanbiedt.”

Ruimere productiehal

Begin dit jaar opende de houtskeletbouwspecialist in het Kempische Dessel een nieuwe en vooral ruimere productiehal. “Om onze tak modulair bouwen de nodige ademruimte te geven, was de verhuizing naar een nieuwe productiesite een must.

Onze productiemedewerkers hebben nu alle plaats en middelen ter beschikking om onze modulaire units te assembleren voor ze bij onze klanten worden geplaatst. We nemen de award van Het Hart voor Ondernemers met gepaste trots in ontvangst. Deze overwinning sterkt ons nog verder in onze overtuiging om Ecohuis te doen groeien en dé duurzame speler in de houtskeletbouwmarkt te zijn en te blijven”, besluit een tevreden Gert Mertens.

Over Ecohuis

Ecohuis ontstond in 2000 en is anno 2023 een begrip in de wereld van houtskeletbouw. Dankzij haar eigen unieke wandopbouw realiseert Ecohuis duurzame BEN-woningen die garant staan voor een uiterst aangenaam binnenklimaat en een laag energieverbruik. Met Brensj trekt Ecohuis ook volop de kaart van modulair wonen. Modules voor woon-, werk- en zorgdoeleinden: dankzij Brensj geven klanten hun woon- en werkbehoeften helemaal zelf vorm!

Het innovatieve bedrijf wordt geleid door Gert Mertens en Koen Martens en telt op dit moment 85 werknemers.'

Ecohuis Maldegem

Ecohuis Maldegem

Ecohuis

Ecohuis

Ecohuis

Deel dit artikel