U bent hier

HR2DAY in Rijkevorsel wijst met uniek jaartraject ondernemers weg naar duurzaam personeelsbeleid

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
11.03.2021 - 17.27u
Door: Lex Verellen

De meeste ondernemers starten vanuit de passie voor hun vak en omdat ze de expertise in huis hebben. Dat zorgt al vrij snel voor groei. Omdat ze het niet meer alleen kunnen bolwerken, gaan ze op zoek naar extra handen. Maar hier loopt het dikwijls verkeerd.

Het spookbeeld van ingewikkelde selectieprocedures, de dringendheid van aanwerving, de extra werklast voor henzelf en bijkomende kosten staan een duurzaam personeelsbeleid in de kleine KMO heel vaak in de weg.

Het sociaal bureau HR2DAY in Rijkevorsel wil daar verandering in brengen en lanceert Focus2HR, een uniek jaartraject voor werkgevers.

HR2DAY wil de ondernemers in het traject in de eerste plaats de nodige kennis aanreiken. Hiermee kunnen ze van in het begin werken aan hun duurzaam personeelsbeleid.

Het is de bedoeling dat ze proactief nadenken over het profiel dat ze nodig hebben, de reden van aanwerving, het takenpakket van de werknemer, de verloning en de kosten.

In het jaartraject Focus2HR worden de verschillende aspecten van het personeelsbeleid uitgebreid belicht. Na de basistheorie op een behapbare manier uitgelegd komt de focus achtereenvolgens te liggen op de cijfers en de kosten, het menselijk aspect en de softskills.

Elke maand neemt HR2DAY één alternatieve verloning onder de loep in een uitgebreide masterclass. Op die manier zijn de deelnemers helemaal mee met de voordelen, de nadelen, de toepasbaarheid en de valkuilen van bedrijfswagens, winstpremie, bedrijfscheques en verzekeringen. Elke maand wordt er ook een spreker uitgenodigd.

Duurzamere tewerkstelling

"We gaan de ondernemers zo bewuster met hun medewerkers laten omgaan, waardoor de tewerkstellingen optimaler en duurzamer gaan verlopen. En dit zowel voor de werknemer als voor de werkgever.

De werkgever kan ineens de juiste hoeveelheid tijd investeren om de juiste medewerker aan te werven met een correct loonpakket voor beide partijen, met duidelijke en resultaatgerichte verwachtingen zodat men elkaar niet meer kan teleurstellen", benadrukt Desiree Lagerburg van HR2DAY enthousiast.

Desiree, haar team én de sprekers plannen elke maand ook enkele momenten van coaching om vragen van de deelnemers in groep te beantwoorden. Tot slot is er ook de besloten Facebook Community waarin de deelnemers aan Focus2HR hun ervaringen, uitdagingen en vragen met elkaar kunnen delen.

Sterk gegroeid

Desiree Lagerburg startte in 2015 met HR2DAY als een eenmanszaak. Sindsdien is het sociaal bureau sterk gegroeid zowel in aantal klanten als qua medewerkers.

Op dit moment bestaat het team van HR2DAY naast de 2 bestuurders - Desiree en haar echtgenoot Wannes Mertens - uit 3 dossierbeheerders en 1 administratieve kracht.

Het zelfstandig sociaal bureau begeleidt werkgevers in alle aspecten van de loonadministratie, personeelsadvies en het administratief beheer van hun personeel.

Vooral kleine KMO's (tot ongeveer 50 medewerkers) hebben behoefte aan die ondersteuning. Ruim 230 bedrijven in heel Vlaanderen doen ondertussen een beroep op HR2DAY.

Om een kwalitatieve dienstverlening te kunnen bieden, werkt het sociaal bureau nauw samen met verschillende partners. Dat zijn onder meer boekhoudkantoren, juridische diensten, advocaten arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht, verzekeraars en sociaal verzekeringsfonds.

HR2DAY heeft bedrijven als klant in 29 verschillende sectoren, waaronder de horeca, bouw gerelateerde diensten, kappers en kleinhandel.

Meer informatie: https://www.hr2day.be/focus2hr

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto