Volgens de Lokale Armoedebarometer stijgt het armoedecijfer in de provincie Antwerpen, en ook in Heist-op-den-Berg. 1 op 7 kinderen wordt geboren in armoede.

Daarnaast weegt de aankoop van luiers, nodig in de eerste levensjaren, door op een klein budget. In de gemeente Heist-op-den-Berg kan je voor het ecologische alternatief, wasbrare luiers, subsidies krijgen. Echter vereist dit nog steeds een vrij groot startbudget.

Om deze mensen een hart onder de riem te steken breidt Huis van het Kind Heist-op-den-Berg haar dienstverlening uit en voorziet een Pamperpunt. Op verscheidene, toegankelijke plaatsen binnen de gemeente staan opbergbakken waarin je luiers en luierdoekjes kan deponeren.

Huis van het Kind Heist-op-den-Berg doet dus een oproep naar alle inwoners van regio Heist-op-den-Berg. "Wie nog een voorraad luiers heeft die te klein zijn of om andere redenen niet meer gebruikt worden, kan ze kwijt in onze bakken!", alsdus Huis van het Kind.

Op deze manier hoopt Huis van het Kind ook de verspilling van luiers tegen te gaan, omdat op deze manier de bruikbare luiers niet langer bij restafval hoeven te eindigen.

De bakken voor de pampers vind je in Huis van het Kind, op de OCMW-site, aan het gemeentehuis, in de bibliotheek, op De Bus, in het Cultuurcentrum, in De Sporthal, in het wijkgezondheidscentrum en op elke locatie van de buitenschoolse kinderopvang.