U bent hier

Huis van het Kind schenkt kwetsbare gezinnen wat extra’s voor Sinterklaas

Heist op den Berg
03.12.2020 - 16.08u
Door: Mark Jaspers

December hoort een feestelijke maand te zijn, met Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar en de bijbehorende cadeautjes. Maar voor vele kwetsbare gezinnen is het niet evident om die periode financieel te overbruggen.

De coronamaatregelen maken het extra moeilijk door minder sociaal contact, beperkte vrijetijdsbesteding en mentale kopzorgen.

Het lokale bestuur en Huis van het Kind slaan de handen in elkaar en bezorgen de komende dagen meer dan 100 kwetsbare gezinnen een extra pakketje voor Sinterklaas.

Huis van het Kind kan daarvoor een beroep doen op subsidies vanuit het actieplan voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren in tijden van corona.

Aangezien welzijn en welbevinden van kinderen de hoogste prioriteit is voor Huis van het Kind, krijgt elk kwetsbaar gezin een geschenk waarin de nadruk op welzijn ligt: jezelf mogen zijn, samen dingen ontdekken, gezond bewegen en gevoelens bespreekbaar maken.

Het geschenk bestaat uit een boek 'Verhalen voor gevoelige oortjes', een spel over bewegen of emoties - volgens leeftijd van de kinderen binnen het gezin - en een jongleerspel. Ballen in de lucht houden, dat is wat elk gezin in armoede probeert te doen.

Huis van het Kind en het lokale bestuur willen met de actie duidelijk maken dat ze er zijn voor elk kind, elke jongere en elk gezin in Heist-op-den-Berg.

imageMeer nieuws

EP-leden willen dat recht om offline te zijn een EU-grondrecht wordt

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 22.01.2021 - 18.43u

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'
Grobbendonk | Nationaal | Provincie Antwerpen 22.01.2021 - 17.54u

Gouverneur van Antwerpen Cathy Berx: "We houden ons hart vast"

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.01.2021 - 17.00u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto