Op de jaarlijkse internationale London Beer Competition heeft het huisbier van De Kemping van Desselaar Thijs Van Neste zilver behaald met 83/100.

Het bier is gebrouwen bij Beer 4 Nature in Mol.

'Een fris blond bier, bedacht en gebotteld door de jongeren van De Kemping in samenwerking met Beer 4 Nature Mol. Dit frisse gerstenat lest niet enkel je dorst, met je aankoop steun je VZW De Kemping en het natuurbehoud in Vlaanderen.'

Te koop bij o.a. Drankenhandel Verreydt Noorderwijk / Olen / Lille bij Suzy & Geert Verreydt & team.

Het verhaal Ne Kemping

Op de jaarlijkse London Beer Competition, een wedstrijd waar bieren van over de hele wereld tegen elkaar strijden, is het huisbier van het Eén-programma De Kemping in de prijzen gevallen.

"Ne Kemping", zo heet het blonde biertje, in de Kempen ontwikkeld en gebrouwen, gaat naar huis met een zilveren medaille.  "Dit durfden we voorzichtig te dromen maar dat het nu ook gelukt is blijft 'echt zot'", zegt Kevin Vleminx van Beer 4 Nature.

Het blonde bier van hoge gisting werd speciaal voor 'De Kemping' gebrouwen. In het programma, een productie van De chinezen voor Eén, stampt Tijs Vanneste samen met een gemotiveerd team een Kemping uit de grond.

Het programma is op dit moment aan het tweede seizoen toe, en het bijhorende bier Ne Kemping dus ook. Maar dat het ook meer is dan 'het biertje met het logo van De Kemping erop' is nu wel duidelijk.

De opbrengsten van het bier gaan naar de vzw achter De Kemping, die kwetsbare werkzoekende mensen een betaald ervaringstraject aanbiedt, en naar de bossen van Beer 4 Nature. Zo doe je dankzij het drinken van Ne Kemping aan natuurbehoud én jobcreatie.

Ne Kemping katapulteert je rechtstreeks naar de zomerse kampeerweide. Fris, fruitig en goudgeel: alsof je de zon zelf in je hand houdt. De subtiele bitterheid en de milde zoetheid onder de sneeuwwitte schuimkraag maken er een uiterst smaakvolle dorstlesser van. Wacht dus niet op de zomer en gun jezelf nu al een waar vakantiemoment met ons gloednieuw bier: Ne Kemping!'