Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Huiszoekingen in gerechtelijk onderzoek naar broodfok bij Hoeve Hoogland

Naar aanleiding van een lopend gerechtelijk onderzoek rond mogelijke broodfok zijn vanochtend drie huiszoekingen uitgevoerd in Kasterlee en Zolder. Het gerechtelijk onderzoek naar illegale praktijken bij de verkoop van hondenpuppy's en kittens loopt al enkele maanden.

Het parket van Antwerpen opende een gerechtelijk onderzoek na een klacht van dierenrechtenorganisatie GAIA en na verschillende klachten van consumenten. Het onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen gaat over mogelijke broodfok door een erkende handelskwekerij voor honden en katten in Kasterlee.

De onderzoeksrechter gaf opdracht tot drie huiszoekingen in Kasterlee en Zolder die maandagochtend werden uitgevoerd. Bij de invallen waren ook de inspecteurs van het federaal voedselagentschap (FAVV) en het federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (FAGG) aanwezig.

De zaakvoerders zullen verhoord worden. Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet door FGP Antwerpen onder leiding van de onderzoeksrechter. Er wordt gezocht naar een oplossing voor de aangetroffen dieren.

In twee locaties van honden- en kattenhandel Hoeve Hoogland/Felicianis is er maandagochtend een inval geweest. De huiszoekingen vinden plaats in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek naar mogelijke broodfok en een mogelijke zwendel in Oost-Europese puppy’s.
 
De speurders krijgen ondersteuning van inspecteurs van het federaal voedselagentschap (FAVV) , van het federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (FAGG) en van de politie regio Turnhout . Op de twee locaties in Tielen en Kasterlee, zowel bij de kennel aan Bos Dellen in Kasterlee als aan Hoek in Tielen gaan onderzoekers na in welke omstandigheden de dieren in de kennels verblijven en welke middelen ze toegediend krijgen. Het gerechtelijk onderzoek naar illegale praktijken bij de verkoop van hondenpuppy's en kittens loopt al enkele maanden. Er zijn voorlopig geen arrestaties verricht. De uitbaters van de kwekerij waren niet aanwezig.

Broodfok

Hoeve Hoogland ligt al jaren onder vuur en wordt door dierenrechtenorganisaties beschouwd als een broodfokker. Dierenrechtenorganisatie GAIA diende begin augustus een strafklacht in tegen Hoeve Hoogland, voor de verkoop van zieke dieren.  Op de locatie van Felicanis op Bos Dellen in Kasterlee werden in 2017 bij een vorige en intussen failliete uitbater al eens 400 verwaarloosde honden weggehaald. 

Intussen laat het parket weten dat de zaakvoerders zullen verhoord worden. Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet door FGP Antwerpen onder leiding van de onderzoeksrechter. Er wordt gezocht naar een oplossing voor de aangetroffen dieren.' (parket Antwerpen)

Hoek , Tielen, België

Deel dit artikel