Kris Peeters en CD&V Laakdal huldigen Annemie Heselmans als verdienstelijke Laakdaller 2017

Verdienstelijkheid kent geen eenduidige definitie. Heel wat mensen maken zich verdienstelijk met de zorg om de ander, de zorg om het milieu, inzet voor hulpbehoevenden, bescherming van monumenten, vredesactivisme of hulp aan vluchtelingen.

Dit vrijwilligerswerk wordt zeer belangrijk in onze huidige maatschappij waar we vooral moeten inzetten op samenhorigheid. CD&V koestert de vele vrijwilligers in onze gemeente die dit uit vrije wil doen.

Tine Gielis: We hopen dat in 2018 minister Kris Peeters tot verdienstelijke burgemeester van Antwerpen wordt uitgeroepen, maar nu zijn we vooral blij dat hij onze verdienstelijke Laakdaller mee in de bloemetjes wil zetten. Ikzelf heb altijd iets willen betekenen voor de maatschappij, maar aangezien ik niet kon zingen noch acteren, ben ik in de politiek gestapt en ben blij dat ik vanuit dit mandaat onze verdienstelijke Laakdaller kan voorstellen.

Onze Laakdaller die we vandaag willen eren had ongetwijfeld op jonge leeftijd een heel ander leven voor ogen. Het lot besliste daar anders over. Haar verdienste is dat ze deze negatieve ervaring omboog tot iets positief en dit neerschreef om op die manier haar lotgenoten moed en perspectieven te geven.

Annemie Heselmans schonk de vice-premier na afloop een exemplaar van haar boek 'Het loopt op wieltjes' en gaf een extra exemplaar mee voor minister van Welzijn, Jo Vandeurzen. Annemie hoopt in eerste plaats dat de minister het boek met plezier leest en het in zijn achterhoofd houdt bij zijn beleidsvoering.

Wie is Annemie Heselmans?
Annemie Heselmans was een fervente turnster en speelde graag piano, tot ze op haar 17 jaar werd verlamd door een turnongeval. De diagnose is hard: een verlamming of paralyse vanaf de nek en geen zelfstandige ademhaling.

Sindsdien doet ze voornamelijk alles met haar hoofd. Ze is handelsingenieur in de beleidsinformatica, master in het management en beleid van de gezondheidszorg en doctor in de biomedische wetenschappen. Ze werkt als onderzoekster aan kwaliteitsverbeterende projecten in de gezondheidszorg aan de KULeuven.

In haar autobiografisch boek 'Het leven op wieltjes' vertelt Annemie hoe ze samen met haar familie haar leven weer inricht. Uiteindelijk behaalt ze twee masterdiploma's en schopt ze het tot doctor in de biomedische wetenschappen. "Doctoreren doe je met je hoofd".

Fragmenten uit haar échte leven en haar vele verblijven in het ziekenhuis wisselen elkaar af. De anekdotes uit de praktijk zorgen voor een gezonde verwondering over ogenschijnlijk normale omgangsvormen in de gezondheidszorg en de maatschappij.

Verwondering die al eens overgaat in verbazing, bevreemding en zelfs verbijstering. Annemie nodigt de lezer uit om door haar ogen mee te kijken naar een andere realiteit.

In 'Het leven loopt op wieltjes' vertelt Annemie over vallen en weer opstaan, in haar eigen humoristische stijl.

Meer info: CD&V Laakdal, Stein Voet 0494885450